Hobro IK – Den jyske brumbasse

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Torsdag aften gæster Hobro IK Helsingør.

Hvad er på spil og hvorfor er Hobro en brumbasse? Få svarerne i Cementens optakt til en rigtig gyser!

Torsdag aften kl. 18.00 fløjtes op til kamp i Helsingør. En kamp som for både hjemmeholdet og gæsterne kan få rigtig stor betydning for sæsonen.

Det bliver en vaskeægte 6 point kamp. Lige nu er Helsingør 3 point foran Hobro, som skuffende ligger uden for top-6 – og med en sejr er Hobro rigtig langt fra oprykningsspillet, hvor FCH omvendt kan få konsolideret pladsen og samtidig rettet lidt op på nogle mindre gode resultater den seneste tid. Så selvom sæsonstarten stadig er absolut godkendt, så er det med pilen i den forkerte retning lige nu – med en sejr peger den igen i den rigtige retning.

Begge hold kommer formsvage ind til opgøret.

Hobro kommer ud af en rædselsfuld oktober, hvor klubben kun har hentet 3 point i 5 kampe. Senest med et ydmygende 0-4 nederlag hjemme mod Fremad Amager.

FCH skal finde tilbage til det spil og den energi holdet kom ind i sæsonen med.

Efter 9 point og en målscore på 10-2 i de 3 første kampe, så er det siden blevet til 7 point og 6-14 i de sidste 7. Alene de 3 sidste kampe er endt i et enkelt point (0-0 hjemme mod Kolding) og 1-8 i målscore – og selvom modstanden i form af Viborg og Fremad Amager på udebane har været af høj kvalitet, så er det bare ikke rigtig godt nok. Ikke hvis vi skal begå os i den bedste del af rækken.

Det er jo heller ikke alene resultaterne, der har været i mod FCH på det seneste. Hjemme mod Kolding var 1. halvleg decideret frygtelig at overvære, og i Viborg virkede det som om holdet hele tiden var en halv meter efter modstanderne. Så der er også spillemæssige ting i alle kæder, der skal forbedres.

Og så har Jeppe Kjær karantæne efter sit gule kort i Viborg!

Hobro IK – og eventyret

Hobro IK er stiftet tilbage i 1913. Klubben spiller hjemmekampene på DS Arena med plads til 10.700 tilskuere hvoraf godt 3.000 kan sidde ned.

Cheftræner er Peter Sørensen, der kom til i 2019.

Hobro har vist sig at være Jyllands svar på brumbassen – nemlig som klubben der både rykkede op i superligaen (2014) og formåede at blive der, selvom alle kunne se, at det overhovedet ikke kunne lade sig gøre. Da de så endelig rykkede ud igen, ja så rykkede de da bare tilbage og nappede 3 sæsoner mere.

De fleste kan stadig huske de fantastiske oprykningsscener ved den første oprykning. Lige efter en sæson hvor klubben kun lige akkurat havde reddet livet i 1. division.

Hobro er en ret ung klub i divisionssammenhæng, da de først ramte 2. division i 2005. Dermed er de i gang med deres kun 16. sæson i divisionerne. Og de 5 af dem har været i superligaen. Helt unikt for en klub, som heller ikke rigtig har det økonomiske fundament til at spille med på først klasse.

I midten af halvfjerdserne var klubben helt nede i serie 3, men grundstenen til succesen blev lagt med et danmarksmesterskab for ynglinge i 1999. Flere af spillerne fra det hold blev i klubben og var med til at rykke Hobro til divisionsniveau.

Klubbens officielle fanklub er Hobro Yellow Vikings.

Hobro og formen

Efter en hæderlig start på sæsonen har navnlig oktober været tung for holdet. 5 kampe hvor kun én er vundet, hjemme 2-1 over HB Køge. De 4 resterende er tabt; ude 1-2 i Kolding og 2-4 i Silkeborg samt hjemme 1-2 mod Esbjerg og sidst hele 0-4 mod Fremad Amager.

Holdet sagde før sæsonen farvel til en række defensive kræfter, bl.a. målmanden Jesper Rask og den tidligere FCH’er Rasmus Minor. Desuden rejste holdets kreative omdrejningspunkt Emmanuel Sabbi til OB. Og defensivt har det knebet i denne sæson. Med 21 mål i mod er kun Hvidovre dårligere, så selvom holdet selv har scoret 15, så har det ikke været nok til at etablere sig i top-6.

Pt. er holdet på 8. pladsen med deres 13 point, og dermed stadig 3 point efter FCH. Udebanestatistikken er også skidt; 1 sejr og 3 nederlag med 5-10 i målscore.

Der er en række offensive profiler på holdet i form af Mads Hvilsom (6 mål), som er kommet tilbage til klubben og Edgar Babayan, der efter en skadespause er tilbage på holdet og har scoret 4 mål i bare 4 kampe. Også Thomas Enevoldsen, der er lejet i USA og Don Deedson er spillere vi skal holde øje med. Topscorer Kirkevold har indtil nu været skadet hele sæsonen.

Cheftræner Peter Sørensen er nok ved at være lidt presset, og hans udtalelser efter Fremad Amager kampen underbygger dette. Peter Sørensen mente afgjort at det bedste hold havde tabt! Men fodbold afgøres jo som bekendt i målfelterne, og som vi selv har prøvet, så var Fremad Amager bare langt skarpere i begge disse.

Hvad siger Morten Eskesen?

Cheftræneren kalder opgøret: ”Kampen om 6. pladsen, og et rigtig 6 point kamp”, og fortsætter; ”spiller for spiller har Hobro et af de bedste hold i rækken – når de er fri for skader”.

Om kampen i Viborg konstaterer Eskesen bare, at vi var oppe mod den bedste modstander i sæsonen, som formåede at lukke os fuldstændig ned. Selvom offside kendelsen ved Kjærs mål var tvivlsom, har han ikke så meget at indvende mod nederlaget.

Morten siger at Hobro skaber mange chancer i alle deres kampe, men omvendt også giver mange væk. Så han forventer: ”En livlig kamp med mange chancer, hvor vi skal være skarpest”.

Selvom en sejr er ambitionen, så er det vigtigt ikke at tabe, og dermed sætte forspringet over styr. Hobro kommer med et tungt presspil og et højt tempo, men kan vi komme godt fra start og holde stand, så kan det blive en kamp med gode muligheder for gevinst”, slutter cheftræneren.

Bortset fra Kjærs karantæne og Dalton Wilkins skade forventes der at være nogenlunde frit valg fra alle hylder. Om Casper Sloth er klar til truppen endnu, må vi vente og se.

Cementen siger!

Det er nu, vi skal befæste vores retmæssige plads i top-6.

Hobro IK kommer som nedrykker med et stort pres på sig, men hjemme på kunstgræsset skal vi både få gang i spil og målscoring – og have 3 point. Også uden Jeppe Kjær.

Så er DEN ikke længere!

FCH skal rejse sig fra en lille formkrise, og bare fortsætte den gode udvikling holdet ellers er i.

Bemærk at kampen spilles torsdag kl. 18, og vejret bliver fint for årstiden – så alle mand (uanset køn og alder) møder naturligvis op og støtter drengene maksimalt.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke