Hobro IK – Kampen om TOP-6

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

På DS Arena i Hobro skal FC Helsingør følge op på den flotte forårsstart i Kolding.

Kl.14.00 fløjtes der op til en rigtig head-to-head kamp om de eftertragtede pladser i oprykningsspillet.

Læs her hvor holdene er lige nu, og hør hvad Morten Eskesen forventer sig af kampen.

Det bliver spændende at se hvad lørdagen bringer af vejr- og baneforhold i Hobro – det bliver nok en del varmere end i Kolding, og banen kunne blive i næsten engelsk Sportslørdag stil. Altså mere mudder end græs.

På forhånd ved vi at der er vigtige point på spil, og at de altid er svære at hente i Hobro. Sidste uge fik vi lagt god afstand til bunden, og dette er en glimrende mulighed for at få konsolideret kandidaturen til oprykningsspillet og lægge afstand til én af de direkte konkurrenter.

De nye spillere fik vist sig godt frem i Kolding, hvor der var debut i startopstillingen til Nicolai Geertsen, Nicklas Mouritsen og Tonni Adamsen, mens Liam Jordan kom ind midt i anden halvleg. Til opgøret lørdag er Anders Holst ude med karantæne, mens Philip Rejnhold er tilbage efter afsoning i Kolding.

Hobro IK – status

Efter lidt blandede resultater i træningskampene, bl.a. sejr over Viborg og nederlag til Skive, så åbnede Hobro foråret med 1-1 på Capelli Sports Stadion mod HB Køge.

I en kamp uden mange chancer kom Hobro foran, men HB Køge fik, fortjent, udlignet mod slutningen.

Så lige nu er Hobro nr. 7 med 22 point – ét mindre end FCH.

I transfervinduet har holdet mistet Edgar Babayan, der har købt sig ud af sin kontrakt. En vigtig spiller både som målscorer og chanceskaber. Omvendt har holdet Pål Kirkevold tilbage i front, og han fik sæsonens første kamp i Køge. Også to andre offensive profiler; Imed Louati og Don Deedson er tilbage efter lange skadesforløb, og så har Hobro tegnet en langtidskontrakt med Danny Amankwaa. Fælles for alle disse er dog manglende kamptræning.

Centerforsvareren Anton Skipper er kommet til på leje fra Brøndby, og skal vel ses som en erstatning for Tobias Salquist, der er rejst videre. Vi skal også holde øje med anføreren Mikkel M. Pedersen (Mikkel M.P.), der scorede i Køge og generelt har gang i en god sæson. I forhold til Køge kampen skulle topscorer Mads Hvilsom være tilbage. Han blev far nogenlunde samtidig med kampen i Køge og blev derfor hjemme. STORT tillykke til Mads med familieforøgelsen.

Klubbens sportschef Jens Hammer Sørensen har op til forårssæsonen udtrykt stor tilfredshed med transfervinduet, og mener at holdet er kommet styrket igennem det. Og der er ingen tvivl om at en plads udenfor Top-6 ikke er acceptabelt i Hobro.

FC Helsingør – status

Tilbage i Top-6 efter første forårsrunde! Det føles godt. Ind på 6. pladsen med 23 point, og med spillemæssig pil opad.

FCH spillede en fornem kamp i Kolding under ganske svære vejr- og baneforhold. I modsætning til mange kampe før nytår, så scorede vi på nogle af de gode chancer vi skabte, og så lukkede vi særdeles effektivt af i forsvaret.

Spillerne kom med et virkelig godt udtryk, og formåede både at spille en fornuftig gang fodbold, og samtidig have fysisk overskud hele kampen. Umiddelbart virkede det også som om de nye spillere allerede var godt integreret i systemet, og Geertsen var et godt bud på Man of the Match – både for hans stærke defensive indsats og hans flotte hovedstødsmål.

Trods fortsatte skader til en række spillere og karantæne til Holst, er der grund til at tro på en god indsats i Hobro.

Forsvaret kommer til eksamen mod en formodet noget stærkere offensiv, end den vi så Kolding byde ind med.

Tony Adamsen fik en god debut for FC Helsingør, da Kolding blev besejret 2-0 i forårsåbneren i fredags (Foto: Cementen).

Hvad siger Morten Eskesen?

Vi er vildt tilfredse med kampen i Kolding!”. Der er ingen slinger i valsen hos cheftræneren, når han evaluerer forårspremieren. Han glæder sig både over at de gode takter fra træningskampene fortsatte, samt at vi fysisk var stærke i hele kampen. ”Det var vigtigt, at vi kunne holde samme fysiske niveau i alle 90 minutter”.

Morten Eskesen udtrykker også stor tilfredshed med holdets nye spillere. ”De fik alle vist, at de havde niveauet til at gå direkte ind på holdet”. Han erkender også at Geertsen ganske enkelt hæver vores niveau, ikke mindst defensivt.

Han siger: ”Jeg synes, vi har god kontrol over kampen som helhed, og det er os, der skaber chancerne”. Han mener, det var en gennemprofessionel indsats.

Hobro kampen bliver omvendt et direkte slag om pladserne i Top-6, og Eskesen hæfter sig ved at flere offensive profiler er tilbage hos modstanderen.

Holdet slap fra Kolding uden nye skader, og Rejnhold kan gå direkte ind i stedet for karantæneramte Anders Holst, så cheftræneren mener, vi kommer med et rigtig stærkt hold. Med hensyn til græsbaner på denne årstid og efter den sidste tids vejr, så mener han, at vi er dygtige nok til at kunne spille efter forholdene. ”Hvis banen er dårlig, må vi spille mere simpelt – men det kan de her spillere også levere”.

Til sidst konstaterer Eskesen, at det bliver rart med en kamp under varmere forhold end den i Kolding.

Cementen siger!

Jylland er kun sjovt, når vi får noget med hjem.

Så DET gør vi også lørdag!

Ingen tvivl om at Hobro ude på en vinter-/mudderbane er en udfordring – der bliver brug for den gode fysiske form og en masse tålmodighed.

Men vi skal ganske enkelt have hævnet det trælse hjemmenederlag fra efteråret og holde fast i Top-6 pladsen. Så kan kampens udvikling diktere om vi tager endnu en sejr, eller må nøjes med ét point.

Cementen er naturligvis med i Hobro. Facebook Live optakt ca. kl. 13.15, live opdatering få FB fra kampen og selvfølgelig masser af billeder og kamptekst efter kampen.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke