Hvad hvis Helsingør rykker ned?

Mens det meste af fodbold-Helsingør går og håber på overlevelse i Superligaen, så er det jo ikke til at komme uden om at det kan komme til at hedde NordicBetliga i den kommende sæson.

Selvom oprykningen sidste år til Superligaen kom som en kæmpe overraskelse for ikke bare Fodbold-Danmark, men i ligeså høj grad for byen Helsingør og klubben selv, så bliver man jo hurtigt vant til at spise kirsebær med de store, man bliver vant til de store projektørlys og mediepresset der følger med at være Superligahold, så hvad kommer det så til at betyde for klubben og for dens fans, hvis Helsingør rykker ned i NordicBetligaen.

Sportsligt kan en nedrykning jo betyde at der endnu en gang vil komme gang i svingdøren, nogen spillere vil forsvinde andre vil komme til.

Brasseren Tontini, der er på kontrakt i Gremio, er på en lejeaftale frem til afslutningen på indeværende sæson og det skal blive spændende at se om hans to landsmænd bliver hængende i Hamlets by eller om de jagter en bedre kontrakt andetsteds, ligesom det skal blive spændende at se med Adnan, der virkelig er vokset med opgaven i løbet af sæson, formår man at holde på ham, selvom man har kontrakt på hinanden.

Det hører dog til på positivsiden at der næppe bliver lige så stor spillerflugt som sidste sommer efter oprykningen, ingen skal dog tro at en hurtig oprykning til Superligaen er givet på forhånd.

Det er en hård NordicBetliga, hvor flere hold med store økonomiske investeringer har bejlet til Superligaen igennem flere sæsoner, nogen med mere succes end andre, det gælder bl.a. Vejle og Vendsyssel, hvor særlig Vendsyssel har været NordicBetLigaens største bejler igennem de senere sæsoner uden at det er lykkes at komme op i det forjættede land.

Derudover er der sidste sæsons to nedrykkere Esbjerg og Viborg (!), som begge i skrivende stund indtager Top-4 sammen med Vendsyssel og Vejle.

Med fire jyske bejlere til de tre oprykningsplader til Superligaen, en direkte oprykning og to hold der spiller playoffkampe mod Superligahold, så tegner det til at Superligaen bliver med endnu større jysk dominans end tilfældet har været hidtil, hvis både Helsingør og Lyngby tager turen ned.

Det betyder dog samtidig at NordicBetligaen kan gå hen og blive lidt mere tilgængelig fra et fanperspektiv end tilfældet har været med Superligaen, de tunge ture til Jylland en hverdags aften bliver afløst af færre ture over broen og mere spiselige kamptidspunkter primært søndag eftermiddag.

Man kan ikke spå om fremtiden, men NordicBetligaen kunne godt komme til at se således ud i den kommende sæson med Helsingør og Lyngby som de nedrykkerhold, sammen med etablerede NB-klubber som HB Køge, Fremad Amager, Roskilde og Nykøbing.

Fra 2. divisions oprykningsspil begynder Hvidovre at ligne et kommende NB-hold og med Næstved, Avarta og Skovshoved med som bejlere til den sidste oprykningsplads tegner det til at blive en NordicBetliga med hovedsagelig sjællandske hold krydret med en håndfuld jyske hold tilmed hvor hovedvægten af kampene bliver afviklet søndag eftermiddag.

Der er ingen grund til at tro at Helsingør ikke skulle kunne blande sig i toppen af det felt i den kommende sæson, men det afhænger jo, som nævnt indledningsvis, om Lønstrup formår at holde fast på stammen af sine spillere og derudover får hentet nyt blod til holdet, der kan hæve barren.

Vi må vente nogen uger endnu til at få udløst spændingen, men der er ingen grund som Helsingør-fan ikke at glæde sig til den kommende sæson uagtet om det bliver endnu en tur i Superligaen eller om det hedder NordicBetliga.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke