Hvis FC Helsingør lå i Nordjylland havde jeg stadig valgt klubben

 

Af Martin Nesheim

Foto: Claus Birch (clausbirch.dk)

Sidste år vendte Daniel Jørgensen hjem til Helsingør for at spille Superliga-fodbold. I søndags scorede Daniel sit første liga-mål. Gjallarhornet.dk møder Daniel til en snak om passion, ambitioner og den største fodbold-oplevelse.

Der står 0-0 på tavlen i fodboldkampen imellem FC Helsingør og Lyngby. Næsten 1200 tilskuere følger hjemmeholdet presse på for at få den første scoring sat ind, da der bliver fløjtet for frispark lidt uden for feltet. Noget overraskende vælger TK at aflevere over til Carl Lange, som straks lægger bolden ind i feltet. Daniel Jørgensen hopper højest af alle og med panden sender han bolden i mål til stor jubel for de blå-hvid-stribede og hjemmepublikum. Det ligner en indøvet standardsituation udført til perfektion, men det er det slet ikke.

– Jeg når lige at tænke “hvad sker der?”, men så bliver bolden lagt ind til mig, og jeg kan få hovedet på, siger Daniel Jørgensen med et skævt smil, tydeligt glad for sejren søndag og for at have scoret sit første mål i en liga-kamp.

Gjallarhornet.dk møder Daniel Jørgensen på en grå og regnfuld august-dag ude ved hallen. Lige ved siden af arbejdes der med opførelsen af det nye stadion, og byggepladsen står som et klart symbol for den forandring FC Helsingør i øjeblikket gennemgår. Indenfor i forhallen hilser jeg på Daniel, og vi finder et mødelokale, hvor vi kan tale sammen.

Daniel Segev Jørgensen er 27 år gammel og spiller i forsvaret med nummer 15 på ryggen for FC Helsingør. Han kom tilbage til barndomsbyen og klubben sidste sommer efter et år i FC Roskilde, som ikke blev en succes til dels på grund af en ankelskade.

 

Har altid vidst at han ville være fodboldspiller

Inden FC Roskilde var Daniel seks år i Næstved BK, og i 2-3 af årene var han en markant anfører. Savner han så anførerbindet?

– Nej, det gør jeg ikke, siger Daniel og uddyber – Vi har en rigtig god anfører i Andreas Holm, men jeg synes også, at man kan gå foran og tage ansvar på andre måder, og det gør jeg.

5 år gammel tog Daniel sammen med sin gode ven og hans far til Hornbæk for at spille fodbold. Det var sådan, det startede, og derhjemme er der mange billeder fra barndommen, hvor Daniel står med – eller spiller med en fodbold. Det er helt tydeligt, at fodboldspillet altid har været en meget stor del af hans liv. Daniel husker selv en episode, hvor han på vej hjem i bilen efter træning sagde til sin far »Jeg vil være fodboldspiller«. Lysten til spillet med læderkuglen har altså været der lige siden han var meget lille.

– Jeg har prøvet at gå til svømning, men det var ikke mig. Der var ingen passion, svarer Daniel på spørgsmålet om, hvorfor det blev fodbold.

 

 

Talentfuld FCN’er med hjertet hos FCK

Talentet blev tydeligt i de unge år, og Daniel er noteret for 16 landskampe på U19 og U18 holdene. I ungdomsårene spillede han i FC Nordsjælland, og det er også her, han måtte revurdere, om han fortsat skulle være fan af den store hjerteklub FC København. Som ungdomsspiller snusede han til FC Nordsjællands førstehold og sad derfor på bænken i en kamp mod FC København. Da FCK scorede, kom han med et lille jubel-udbrud, hvilket var ret upopulært hos træneren og resten af bænken. I dag er Arsenal hans foretrukne klub.

Daniels forbilleder blandt fodboldspillere tæller blandt andre Vincent Kompany, Sergio Ramos og Mats Hummels, hvor han inspireres af forskellige kompetencer og stilarter, f.eks. Ramos’ målfarlighed og Hummels rolige måde at styre forsvarsspillet på.

Den største oplevelse

Som ungdomslandsholdspiller har Daniel haft mange oplevelser med fodbold. Men den største oplevelse har han fået med FC Helsingør, da holdet spillede i Parken mod FC København. Det er helt tydeligt, at det var den hidtidige kulmination i hans karriere, og som Daniel selv siger:

– Vi skulle have vundet den kamp.

Det endte i stedet med 4-3 til hjemmeholdet, men alle der husker kampen må være tilbøjelige til at give Daniel ret.

Kollektivet vinder og taber sammen

Daniel er særdeles ambitiøs i tilgangen til sin sport, og det slår også igennem i erhvervskarrieren. På hans LinkedIn-side står der bl.a. “Den person, jeg repræsenterer i dag, er formet gennem en stærk passion for idræt/eliteidræt”.

Når han beskriver fodboldspillet vender han ofte tilbage til, hvor vigtigt det er at lykkes som hold. Det er kollektivet, der vinder, og det er samme kollektiv, der taber og kan have en dårlig dag. For Daniel er omdrejningspunktet, at uden hold-indsatsen vinder man ikke. Det er en tanke, han også tager med sig i sin erhvervskarriere.

3 dage til at skifte klub og statsborgerskab

I januar viste en israelsk klub seriøs interesse for Daniel Jørgensen. Maccabi Netanya lå i toppen af den israelske liga og henvendte sig til FC Helsingør med et bud. I dag fortæller han, at henvendelsen absolut blev taget alvorligt, men der fulgte et par betingelser med. Da hans far er israeler har Daniel mulighed for at få israelsk statsborgerskab. Maccabi Netanya forlangte, at han skulle tage israelsk statsborgerskab og skrive med klubben i løbet af blot 3 dage. Det var selvsagt en stor beslutning, og det blev for svært at få til at hænge sammen. Så udlands-eventyret måtte vente til en anden gang.

Ville stadig vælge FCH hvis klubben lå i Nordjylland

Da Daniel i 2017 indgik kontrakt med FC Helsingør, var en af gevinsterne, at han kom tilbage til sin omgangskreds og familie. Daniel er meget social, og det er helt tydeligt, at familien er vigtig. Men omvendt er fodbolden den store passion, og på spørgsmålet om, hvorfor han valgte FCH, siger han

– Selv hvis FC Helsingør havde ligget i Nordjylland, så havde jeg stadig valgt klubben. Daniels valg af klub handler således rigtigt meget om, hvad der er bedst for hans fodboldkarriere, men det var absolut et plus, at FC Helsingør både var i Superligaen og samtidig ligger i hans fødeby.

Interesse fra andre klubber

Kontrakten med FC Helsingør løber frem til næste sommer, og her i slutningen af det åbne transfervindue er det oplagt at vende fremtiden.

Daniel fortæller, at der har været interesse fra andre klubber, men for hans vedkommende ligger fokus på klubben. Ambitionen er at rykke op i Superligaen igen i denne sæson. Og hvem ved? Måske er Daniels scoring i søndags også starten på en stime, der kan hjælpe FC Helsingør tilbage på rette kurs.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke