Jammerbugt FC – The Wild (North) West

Foto: Jammerbugt FC

Af Morten Højer Mathiesen

Bliv klogere på lørdagens helt afgørende oprykningsslag i Jylland. Hvem møder vi? Hvad kræver det at rykke op? Hvad siger trænerne?

Lørdag kl. 14.00 sparkes FC Helsingørs sidste kamp i sæsonen 2019/20 i gang. Og hvilken kamp!

FCH står med alle kort på hånden til en hurtig tilbagevenden til Nordic Bet ligaen – og kan fuldstændig selv afgøre det.

Med i betragtning skal vi dog tage dagens hjemmehold; Jammerbugt FC. Et formstærkt hold, der akkurat sneg sig med i oprykningsspillet i den ene forårsrunde vi nåede, inden Corona lukkede landet ned. Og det endda kun på bedre målscore end VSK Århus.

Heldigvis bliver det ikke helt uden publikumsopbakning. Der er både arrangeret bus og et par biler, så vi forventer 30-40 FCH fans på plads – klar til at støtte holdet det sidste stykke mod oprykningen.

Hvad kræver det for FCH at rykke op?

  1. FCH vinder kampen
  2. FCH spiller uafgjort og Aarhus Fremad vinder over Frem hjemme med mindre end 12 mål, eller de spiller uafgjort eller taber.
  3. FCH taber kampen og Aarhus Fremad spiller uafgjort eller taber deres kamp.

Så det eneste vi virkelig IKKE skal ud i, er et FCH-nederlag og en Aarhus Fremad sejr. Når vi ser på øst holdenes (minus FCH) noget uinspirerede tilgang og indsats i slutspillet, så skal vi nok bare gå ud, spille vores eget spil og sørge for endnu en sejr. Der bliver næppe hjælp at hente fra BK Frem, der de sidste 3 kampe kun har stillet med det halve af deres normale startopstilling. Men vinder vi, så behøver vi slet ikke at bekymre os om mere, og alle diskussioner om sæsonens bedste 2. divisions hold kan afsluttes.

Jammerbugt FC hjemme mod HIK den 22. juni (Foto: Jammerbugt FC)

Hvem er Jammerbugt FC?

Jammerbugt FC er en eliteoverbygning til Jetsmark IF, en klub i Jammerbugt kommune i det vestlige Vendsyssel. Klubben spiller på Sparekassen Vendsyssel Arena (Jetsmark Stadion) angiveligt med plads til 6.000 tilskuere.

Klubben har været en del af divisionerne siden 2002/03, og bortset fra en enkelt sæson i 1. division i 2011/12, så har de altid spillet i 2. division.

Selve eliteoverbygningen debuterede i 08/09 sæsonen under navnet; Blokhus FC. Dette blev til 13/14 sæsonen ændret til Jammerbugt FC. Holdet er en ret stabil deltager i oprykningsspillet, men altså indtil videre uden at komme en række op.

Jammerbugt i 2019/20

Jammerbugt gik ind til foråret som en beskeden nr. 8 med 3 point op til VSK Århus på 6. pladsen. Som nævnt var én runde nok til et avancement til 6. pladsen, og i kraft af en bedre målscore var de pludselig med i oprykningsspillet.

Her har klubben matchet Aarhus Fremad med 13 point i 5 kampe – og dermed ingen nederlag. Men nu har de jo ikke mødt FCH endnu, og generelt virker de andre øst hold ikke så voldsomt motiverede, så man skal nok heller ikke lægge ALT for meget i det. Men en flot serie, som vi altså ødelægger på lørdag.

Aktuelt er de avanceret fra en 12. til en 5. plads med 36 point og en målscore på 33-21. Dermed er de kun det 8. mest scorende hold, men har den 3. bedste defensiv efter de to tophold.

Som de fleste 2. divisionshold er der ganske mange unge spillere, men også en række i midt- og sluttyverne. Nogle af profilerne er anfører Christian Rye på midtbanen og topscorer Morten U. Thomsen (8 mål). Morten har tidligere været DS topscorer i Aab. En anden offensiv kapacitet er Sead Gavranovic med 5 mål i sæsonen. Og så har de en ret målfarlig back i Glenn Rask, som har scoret 4.

Hvad siger Cheftræner Bo Zinck, Jammerbugt FC om kampen?

Bo Zinck fortæller, at de glæder sig meget til kampen. Dels får de besøg af den største klub i 2. division, med det bedste set up, og dels bliver de en del af sæsonfinalen, hvor der bagefter bliver fest. Og tilføjer, ”så må vi jo se om festen bliver i Århus eller i Pandrup!”.

Træneren er ikke så overrasket over holdets flotte pointhøst i slutspillet. Han siger, at de var decideret uheldige flere gange i efteråret. ”Egentlig præsterede vi det bedste vi har gjort i lang tid, men marginalerne var i mod og vi spillede alt for mange uafgjorte kampe (8 i 16 kampe)”.

Før slutspillet var de enige om, at der var 5 modstandere i øst, de alle skulle have point mod – og det har de fået. Kampen lørdag er derfor ren bonus, men som til alle opgaver, er der brugt tid på forberedelsen og der vil blive investeret maksimalt i et godt resultat.

Bo har den klare holdning, at det er alles pligt at give alt der er muligt, for at sikre en fair afgørelse af hele 2. division. Selv med det lidt skæve slutspil. Derudover lægger han ikke skjul på, ”at vi altid gør alt hvad det kræver at vinde – det ligger i vores natur”.

Alle mand er klar, men træneren siger dog, at der også er lidt træthed i truppen, hvor flere spillere har spillet alle kampe. Han formoder dog, at det samme også gælder andre steder, med det tætte program efter en ganske kort opstart. Lørdag vil det være kampen, der er fokus på – og en rigtig god afslutning på sæsonen.

Hvad siger Morten Eskesen om kampen?

 ”Min forventning er, at vi vinder kampen og viser vi er det bedste hold!”

En klar melding fra cheftræneren, som også hæfter sig ved at holdet er i et rigtig godt flow og spiller glimrende.

Alle spillere virker ret friske fysisk og er helt klar mentalt – alle kender opgaven og er klar til at udføre den.

Der er ingen karantæner, og Morten regner med at have – næsten – alle småskaderne overstået, så vi kan stille i noget der ligner stærkeste opstilling.

Morten Eskesen er ekstra glad for, at der forventes et godt hold FCH-fans til kampen. ”Opbakningen i onsdags var imponerende, og det betyder rigtig meget, at vi også kan mærke det lørdag”.

GOD TUR til alle, som tager derover– og til resten; følg med hvor I kan, også LIVE på Cementens Facebook, hvor I er velkomne til at stille spørgsmål undervejs.

FORZA FC Helsingør – vi ses i Nordic Bet ligaen!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke