Janus Kyhl forestod vielsen, da passioneret Helsingør-fan fik sin Dorthe hjemme i haven

Foto: Cementen

Af Dennis Hynnecke

Frank Meisner, alderspræsident og stiftende medlem af Kronborgs Drenge, fik sin Dorthe hjemme i haven, Valhalla. Byrådsmedlem og tidligere FCH-direktør Janus Kyhl forestod vielsen. Vi skruer lige tiden fire uger tilbage, weekenden før sæsonstart.

Det har været noget af en hæsblæsende start på sæsonen for FC Helsingør, der med et hektisk startprogram i 1. Division, både har oplevet at få en drømmestart med tre sejre i rap for efterfølgende, at komme noget ned på jorden igen, om end det kun er momentært, naturligvis.

Men det er nu ikke det, de følgende ord kommer til at dreje sig om. Vi skal lige skrue tiden tilbage en lille måneds tid, til weekenden før sæsonstart, nærmere bestemt lørdag den 5. september.

Her blev Frank Meisner, en af klubbens mest passionerede fans og med sine 61 år, alderspræsident i stemningsfraktionen Kronborgs Drenge, nemlig gift med sin Dorthe.

Tilflytter fra Brøndby

Frank flytter til Helsingør i 1995 fra Brøndby. Den første kamp han overværer på Helsingør Stadion er mod Avarta, dengang Helsingør IF lå i 2. Division. Det var i 1996, erindrer han. I årene frem begynder han at have sin gang på Ndr. Strandvej on and off for at følge Helsingør IF´s kampe og sidenhen Eliten eller FC Helsingør rettelig.

I 2015 rykker FC Helsingør op i 1. Division og via Lasse ”Legenden” Markussen, som han kender fra Helsingør Bådudlejning, bliver han samme år en del af stemningsmiljøet omkring klubben, hvor man samlet tager de første skridt til det der skal blive til stemningsfraktion Kronborgs Drenge, som bliver etableret i marts 2017.

Samtidig med at kuglerne støbes til en stemningsfraktion, så flytter Dorthe til Helsingør. Frank har faktisk kendt Dorthe i 40 år, ja siden hun var 16 år gammel.

Men fraset et lille par-intermezzo i starten af 90´erne, så er det først inden for de senere år at deres mangeårige venskab udviklede sig til at de blev kærester. Nu står de så foran at få papir på hinanden.

Stor betydning at ex-FCH direktør Janus Kyhl forestår vielsen

For Frank Meisner var det indlysende hvem der skulle forestå vielsen under pavillonen i den bagerste del af haven, og derfor anmodede han selvfølgelig Janus Kyhl i sin egenskab som byrådsmedlem i Helsingør om at påtage sig opgaven.

For en glødende fan af FC Helsingør og samtidig en af de stiftende medlemmer af Kronborgs Drenge, så vejer Janus Kyhls fortid som direktør i klubben utrolig meget.

– Jeg har snakket meget med ham da han var i FC Helsingør, fortæller brudgommen der ikke lægger skjul på hvor meget det betyder meget for ham, at Janus Kyhl har takket ja tak til opgaven.

Faktisk så meget, at den oprindelige bryllupsdato i starten af august, blev udskudt en måned, da Janus Kyhl var optaget af sin egen 50 års fødselsdag.

Brudens passion er havearbejde, ikke fodbold

Dorthe derimod, hun interessere sig overhovedet ikke for fodbold og har aldrig været på stadion for at se de lokale helte.

 – Det er fedt, at Frank har et fællesskab, selvom det stikker lidt af nogen gange, som bruden udtrykker det.

Hun respektere dog Franks passion og synes det er hyggeligt, at det er den tidligere FC Helsingør direktør, der kommer og forestår vielsen, når nu Frank kender ham.

 – Han er en god mand, fortæller Dorthe, der har mødt Janus forud for deres bryllupsdag.

I overværelse af den nærmeste familie er scenen sat i Valhalla, som parret har valgt at navngive deres kolonihave. En mindre oase i Haveforeningen Solbakken, placeret centralt, men også samtidig gemt godt af vejen. Dorthes passion er havearbejde, hvilket haven i Valhalla også bærer sit tydelige præg af, så flot som den står.

Holder vejret?

Vejret er altid et tema i større eller mindre grad her til lands, når en festlig dag skal foregå udendørs.

Det gør sig også gældende for denne store dag, hvor Frank har tjekket op på vejrudsigten dagligt i måneden op til.

Aftenen før siger prognosen for lørdag 0.6 mm regn ved 13-tiden hvor den korte ceremoni skal stå. Der er god grund til optimisme, vejret ser ud til at holde tørt. Lørdag formiddag ser det dog noget anderledes ud. Mørke skyer trænger sig på over sundbyen og himlen åbner sig, regnen står ned.

Men ved middagstid stopper regnen og de kommende timer udviser vejrguderne både nåde og barmhjertighed på Dorthe og Franks store dag.

Frank Meisner på en af sine helt store dage, her i selskab med Jonas Henriksen, da oprykningen blev sikret i Pandrup (Foto: Cementen)

Ceremoni og borgerlige ord

Janus Kyhl (K.) blev valgt ind i Helsingør Byråd i 2017 sideløbende med at han stod i spidsen for FC Helsingør, der på tiden spillede i Superligaen. Han havde egentlig ikke gjorde sig tanker om den funktion der også følger med når man bliver valgt ind i byrådet, fortæller han.

 – Jeg får en del henvendelser på vielser i løbet af et år som jeg siger ja til. Der er også en forpligtigelse i det, når man sidder i Byrådet. Når tiden tillader det så gør jeg det også gerne og specielt når det er én som Frank der ringer, for det har jo en sjov historie.

 –  Det glædede mig da enormt meget, Frank har jo været med fra starten af i Kronborgs Drenge. Han er jo en af legenderne, hvis vi kan sige det sådan og som har taget turen med hele vejen.

 – Jeg har stået på mange danske fodboldstadions, både ude og hjemme og fået en snak med Frank. Han er jo en fantastisk gut, jeg husker da at han hjalp med at male vores første fysioterapeut rum. Der var det Frank der kom og sagde, den tager jeg sgu lige og hjælper med.

 – Som jeg også sagde i min tale er det en ære at få lov til at vie en af Kronborgs Drenge. Det er jo egentligt meget sjovt for så har jeg både viet en spiller og nu en passioneret fan, fortæller Janus Kyhl med henvisning til at han også forestod vielsen, da brasilianske Matheus blev viet med sin ligeså brasilianske kæreste for et par år siden.

Nuvel. Ceremonien blev gennemført i herligt tørvejr, tilskuerne blev vidne til et ægte ”You may kiss the bride”-moment, mens Janus Kyhl med nærvær både fik afleveret nogen borgerlige ord til brudeparret og sikret sig underskrift fra parterne inden Dorthe og Frank fik en omgang ris, der helt efter forskrifterne fløj rundt i luften.

Efter en kort seance med fællesfoto, ja så forlod både vielsesmager og Cementens udsendte etablissementet, så familien kunne fejre Dorthe og Franks store dag.

Stort tillykke med bryllupsdagen & Forza Helsingør!  

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke