Kommende Brønshøj-træner Michael Madsen: FC Helsingør er favoritter i den kommende sæson

Af Dennis Hynnecke

Cementen tog på spiontogt mandag eftermiddag til Gladsaxe Idrætspark, for at få en idé om hvad der venter i den kommende sæson i 2. Division for FC Helsingør.

Den korte tur fra Helsingør havde to formål. Få et indtryk af det spillemæssige niveau og forsøge at få en snak med AB´s afgående træner Michael Madsen om 2. Division og FC Helsingør. Det sidste lykkedes til fulde, gudskelov.

Akademisk Boldklub tog i mod HIK og det faktum at ingen af holdene havde noget at spille for bar også sit tydelige præg på kampen.

287 tilskuere var vidner til lidt af en ørkenvandring, hvor gæsterne fra Hellerup lod til at være mest opsat på kampen og kom frem til en del afslutninger indenfor målrammen inklusiv et hug på overliggeren. Det samme var ikke tilfældet for AB, der mest af alt havde rettet skytset mod den høje beplantning bag de to mål.

Kampen endte 0-0 og de to hold lod til at være ganske tilfredse, da de gik fra banen. Det efterlod dog ikke rigtig de store indtryk af det reelle niveau.

Efter kampen fik Cementen en snak med AB-træner Michael Madsen efter han havde fået talt kampen af i omklædningsrummet og sagt farvel til spillertruppen.

Michael Madsen overtager nemlig cheftrænerposten hos ligakonkurrenten Brønshøj Boldklub og derfor skifter han altså nu, så både AB og Brønshøj kan begynde at se frem mod den kommende sæson.

Den 45-årige cheftræner har en lang aktiv spillerkarriere bag sig som proffessionel i Superligaen, Bundesligaen og Serie A.

Michael Madsen om 2. Division, turneringsstrukturen og den kommende sæson med FC Helsingør

Kan du prøve at sætte ord, hvad 2. Division er for en række?

– 2. Division er meget lige. Nu ved jeg godt Skive og Kolding har været fine, men hvis du sortere de to fra, så har det været sindssygt lige. Dem der er der på dagen, de vinder fodboldkampene. Vi har ikke tabt særlig mange kampe i AB, men vi har spillet for mange uafgjorte, fortæller Michael Madsen.

– Sådan en kamp som i dag, det er bare sådan en sommerkamp. Hvis du ikke er der, der er ikke særlig stor forskel på holdene.

287 tilskuere var vidner til dagens sommerkamp på Gladsaxe Stadion.

 

FC Helsingør i den kommende 2. Division

– Det jeg tror bliver FC Helsingørs store udfordring er at spille for tomme stadions og folk der barrikadere sig, holdene er super godt organiseret. De vil være kæmpe favoritter hvor gang de spiller, det skal de lige vænne sig til.

– Men jeg tænker med det setup, som man har kunne læse sig til, de kommer til at køre. Altså at de fortsat skal køre med fuldtidssetup, så må jeg sige at det ligger i kortene at de skal op og præge rækken.

Hvad tænker du om fuldtidssetup i 2. Division, sådan helt generelt?

– Det er frisk. Nu kender jeg jo ikke Helsingørs økonomi, men det er fedt at de kan. Stor ros. Fedt for spillertruppen og trænergruppen, samt klubben i det hele taget. Det er voldsomt, det burde jo være en kæmpe fordel at spillerne møder restitueret op til kamp.

– Alle mine spillere går jo på arbejde og studerer. De har lange dage, men når først kampen bliver fløjtet i gang, så er det jo tit glæden og gejsten ved at spille fodbold, der skal drive det i 2. Division.

– Igen, Skive som nu er rykket suverænt op slog vi 1-0. Jeg ved godt vi først scorer til sidst i den kamp, men der var kun et hold på banen. Der var vi der, der havde vi lyst til at spille fodbold, fortæller Michael Madsen.

Turneringsstrukturen i 2. Division – Stor jævnbyrdighed i Øst, modsat Vest?

 – Du kan skære det op i to. Vest-gruppen har de her fem rigtig rigtig fine hold. Jammerbugten, Aarhus Fremad, Brabrand, Skive og Kolding. Og så tror jeg resten, det er sådan mindre godt.

– Der må man sige at vores Øst-række er mere jævn. AB, Brønshøj og Middelfart har måske været en lille bitte smule bedre end de andre, men ikke mere end vi kom for langt efter, da oprykningsspillet skulle laves. Der var vi for langt efter fordi vi spillede for mange uafgjorte kampe.

Prøv at sæt lidt ord på, hvordan det er at gå ind i oprykningsspillet og man på forhånd kan se det bliver op ad bakke fordi de jyske tophold har hentet mange point?

– Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men jeg synes ikke det har meget med turneringsstrukturen at gøre. Det er også vores egen skyld. Jeg har spillet 1-1 (som AB-træner, red) med Avarta, hvor vi førte 1-0 til der manglede ti minutter og vi har også ført i andre kampe, hvor der bl.a. er blevet udlignet i overtiden.

– Så jeg synes ikke det har noget med turneringsstrukturen at gøre, det er simpelthen vores egen skyld. Vi har ikke været skarpe nok i det her situationer.

– Jeg kan godt se at de der fire-fem Vest-hold ikke har været særlig gode og toppen har i Vest har fordelt pointene, men jeg bliver også bare nød til at sige, at så har vi andre bare ikke været gode nok.

I forhold til det økonomiske leje i AB, såvel som Brønshøj du skal overtage nu, går man så ind i en ny sæson med den målsætning at rykke op?

– Da vi gik ind i denne her sæson i AB, der var vi nød til at dele det lidt op.

– Jeg er godt klar over at Helsingør er nød til at gå ind til den kommende sæson og sige ”Vi skal op”. Der er én oprykningsplads, det skal de, det er jeg udmærket godt klar over med fuldtidssetup.

– Med AB vil jeg dele det lidt op i etaper og sige jamen, den sidste kamp i efteråret, der vil jeg gerne være i top tre.

– Vi endte vist også som nummer tre med en margen på seks point. Derfra ville vi gerne i oprykningsspillet med en margen på otte point. Der havde vi en pistol for panden hver gang vi spillede en fodboldkamp for at få så mange point med over og det lykkedes ikke helt og det var lidt ærgerligt.

– En lang sæson, som er endt i røv og nøgler, siger Michael Madsen med et let grin.

Det var også, i alt respekt, lidt af en sommerkamp vi så i dag?

– Jeg vil kalde det firmafodbold. Det var Steff Houlberg mod Bennys Pølser, smågriner Michael Madsen.

I kommer ikke frem til så mange afslutninger?

– Vi har i de seneste tre kampe mødt Skive, Kolding og Middelfart og der havde vi respekt for turneringsstrukturen. Vi trænede godt op til og jeg sagde til spillerne at vi er nød til at have respekt for de andre hold. Forstået på den måde, vi er nød til at give alt, vi gider ikke at høre på at vi ikke har gjort os umage.

– Når jeg så efterfølgende i kamp fire beder dem om at spille om en femteplads, så er luften ved at gå af ballonen.

Nu overtager du cheftrænerposten i Brønshøj, hvilke tanker gør du dig om det?

– Lige nu er vi jo i gang med at sammensætte truppen for den kommende sæson og inden man har den på plads, så er det svært for mig at melde noget ud om målsætning.

– Jeg synes Brønshøj har et ok hold og med nogen justeringer, så kan det blive rigtig rigtig godt, men de justeringer skal så også lykkes. Det er det vi kæmper med i øjeblikket, der bliver skruet på alle knapper for at se om vi kan lykkes med at finde den rigtige konstellation, men kan vi finde den, så skal vi nok yde modstand til alle hold.

– Det er sådan set det der er vigtigt for mig, jeg er nød til at sandsynliggøre uanset hvem vi møder, om det er Helsingør, Hillerød eller Frem vi møder, så skal vi sandsynliggøre at vi kan vinde fodboldkampe. Det er det, der er vigtigt for mig, når jeg sammensætter en trup.

– Om det så er nok til at være med i sidste ende, det ved jeg ikke. Jeg synes det er svært at kigge et helt år frem. Det er vel kun Helsingør, måske til dels Thisted, der kan tillade sig at sige ”Vi skal i toppen” og det synes jeg også er med rette at de gør det.

Nu var Thisted selv ude og sige, de ikke har råd til 1. Division?

– Det er bare et lokal samfund, hvor de altid kan skrabe noget sammen, der gør at de har et godt fodboldhold.

Du nævner at FC Helsingør er den store favorit i den kommende sæson, tror du det er den generelle holdning rundt om hos klubberne i 2. Division?

– Ja, det er det jo nok, men igen, når kampen starter, så er det selvfølgelig 22 fodboldspillere, mener Michael Madsen, der dog fortsætter

– Men klart, når man melder ud man har et fuldtidssetup, og hvis de holder sammen på holdet. Det er jo et fint hold jeg har jo selv set dem spille 1. Division. Lidt overrasket over de rykker ned for de har faktisk gjort det godt, så ja det er jo nok den store favorit.

– Men man skal heller ikke underkende Middelfart, det er en ubekendt faktor, når Helsingør kommer ned. Middelfart kører altså også et voldsomt setup.

– Og så vil jeg bare sige at det er altså ikke nemt at tage til Jammerbugten og Aarhus Fremad og vinde. Det er sindssygt svære steder at vinde. Brabrand har nok 2. Divisions bedste træner Tom (Søjberg, red). Han får altid sammensat et eller andet, så der går man bare ikke lige over og vinder. Det gør man bare ikke, pointere Michael Madsen.

– Jeg er slet ikke i tvivl om at Helsingør er forberedt helt ned til sidste detalje, men det kræver altså noget hjerte, flid og vilje til at gå over og slå sådan nogen hold. Det er pisse svært!

Helsingør åbner jo nyt stadion nu og det bliver jo med en kunstbane. Tror du det kan blive en faktor?

– Det er en fordel at spille på kunst. Jeg tror bare efterhånden de fleste spillere i dag er gode på kunst.

Træner I på kunst?

– I AB og Brønshøj gør man ikke, men det er klart at når man skal møde FC Helsingør, så træner vi naturligvis på kunst i ugen op til, men vi spiller så meget på det i vinterperioden, så man ved jo godt hvad kunst er.

– Til gengæld, vi har en spillestil i AB, men den dur ikke, når vi spiller i Vanløse Idrætspark midt i marts og banen er piv knoldet, den er jordet, hullet og fungere overhovedet ikke, så er du nød til at spille på en anden måde.

– Det behøver du ikke, når du spiller på kunst. Der kan du have din gameplan hver evig eneste gang, du spiller på hjemmebane. Det kan selvfølgelig være en fordel, men mere tror jeg nu ikke det bliver, slutter en talelysten og sympatisk Michael Madsen.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke