Kritte: Glæder mig til nye udfordringer i Sundby

Hans Christian Bonnesen eller bare Kritte tog fusen på de fleste, da han onsdag blev præsenteret i Fremad Amager. Han glæder sig til skiftet 1. juli, men understreger samtidig at han kommer til at savne FC Helsingør, som han har stor respekt for, fortæller han til Cementen dagen derpå.

Han kom til FCH Talent fra FC Nordsjælland som 1. års U17-spiller i 2016 på et tidspunkt, hvor han havde mistet lysten til fodbold. 

Det daværende FCH U17-hold spillede dengang i Østrækken, som var og er et noget lavere niveau end U17 Divisionen, som årgangen har optrådt i de seneste år. Det passede den fodboldtrætte Kritte rigtig godt dengang, det absolut ikke havde nogen ambitioner om at blive fodboldspiller på fuldtid.

Glæden ved fodbold kom dog tilbage og æren for det tilskriver han FCH Talent, hvilket han har en kæmpe respekt for.

Kritte var den ene af fire U17-spillere, som blev udsat for Cementens allerførste interview med FCH Talenter tilbage i april 2018. 

 – Jeg vil gerne på FC Helsingørs Superligahold og så måske derfra til en mindre klub i udlandet, hvor jeg kan udvikle mig, fortalte han til Cementen dengang.

U17 – AMBITIONER OG HELSINGØR

En måneds tid senere rykkede FC Helsingør ud af Superligaen og den efterfølgende sæson blev det ikke meget bedre, da nedrykningen fra 1. Division var en realitet. 

Der var netop taget hul på 2019/20 sæsonen i 2. Divisionen, da Kritte, der nu spillede på FCH U19 fik sin debut som midtstopper på 1. holdet i august 2019 i en pokalkamp mod AB på Gladsaxe Stadion. Selve kampen er ikke nævneværdig, men Kritte fik en god debutkamp og i løbet af efterårssæsonen blev det mere og mere kutyme at se den unge forsvarer få spilletid til stor glæde for mange af klubbens fans og følgere. Om end en ung spiller, der fortsat havde meget at lære på senior niveau, så var det en af klubbens egne talenter, der kom op fra U19 og i en vis grad etablerede sig på 2. Divisionsholdet. 

Det fornemme efterår blev fulgt op med en flot indsats i forårsåbneren mod Brønshøj Boldklub, hvor det også blev til et flot mål i 4-1 sejren over Hvepsene en kølig fredag aften i marts.

Få dage efter lukkede verden ned pga. Covid-19, som satte sit gevaldige aftryk på resten af 2020. Det gjorde de to kravebensskader også, som den unge forsvarsspiller fik reddet sig og som medførte at han var ude et halvt år.

Først hen i oktober var han klar igen og fik sit comeback i en hektisk kamp ude mod Fredericia, hvor en tidlig 2-0 føring skulle holde hjem. Og det gjorde den.

Et godt tidspunkt at komme retur, for med tanke på sit kontraktudløb med FC Helsingør 30. juni 2021, så henvender Kritte og hans rådgiver sig inden jul til klubben for at indlede en dialog om en kontraktforlængelse. FC Helsingør vil dog godt lige se tiden an oven på de to skader med brækket kraveben, hvilket møder stor forståelse hos både den unge mand og hans rådgiver.

December bliver til januar og Kritte er så uheldig at få en harmløs slagskade i en tackling, som kun tager ham fem dage at komme over, men som bevirker at han misser både træningskampen mod FC Nordsjælland og herefter FCK. 

Klubben får endnu en henvendelse om kontraktforlængelse, men beskeden er at man gerne vil se Kritte noget mere kontinuerligt til træning og kamp uden at blive skadet.

Den unge midtstopper vil gerne fortsætte i FC Helsingør, også selvom udsigten til spilleminutter ser noget svær ud. Klubben vender fortsat ikke tilbage med et udspil, så da Fremad Amager i starten af marts begynder at vise stor interesse indleder Kritte og hans rådgiver en dialog med klubben fra Sundby. 

En dialog, der udvikler sig i takt med at Kritte får en bedre og bedre mavefornemmelse for et skifte til Fremad Amager, mens FC Helsingør fortsat forholder sig tavst.

Kulminationen på det forløb bliver altså at Kritte og hans rådgiver i går onsdag informerede FC Helsingør at han skifter til Fremad Amager efter denne sæson. En besked, der kort efter blev fulgt op med en præsentation på Fremad Amagers Facebookside.

Da Cementen fanger Kritte torsdag middag lægger han ikke skjul på at han kommer til at savne FC Helsingør, en klub som har lært ham rigtig meget og som han har stor respekt for. 

Han glæder sig dog samtidigt til at fortsætte sin karriere i et nyt miljø, som tit kan være gavnligt for ens videre udvikling.

Hvordan er så udsigterne til spilletid i Fremad Amager?

 – Det bliver ren konkurrence, så det handler om at være skarp, vise vilje og kæmpe for pladsen, fortæller en tydeligt spændt Kritte. 

Cementen ønsker Hans Christian Bonnesen tillykke med de nye udfordringer i Sundby. Det skal blive spændende at følge i den kommende sæson.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke