Kronborgs Drenge: Vi glæder os sindssyg meget til sæsonstart

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Dennis Hynnecke

Cementen lagde vejen forbi Elværket den sidste tirsdag i februar, for at tage temperaturen på Kronborgs Drenge. Stemningsfraktionen, der fylder tre år den 16. marts, er i fuld gang med forberedelserne til forårsåbneren mod Brønshøj Boldklub.

Musikken banker ud af højtaleren, men der er højt fra gulv til loft i Store Sal på byens gamle elektricitetsværk, så lyden bliver fordelt godt ud i det store rum. Et større område er afdækket midt på det store rå gulv og oven på ligger et malet banner og tørrer af. Helsingør Tifo Crew, tifo-holdet fra Kronborgs Drenge, er i fuld gang med at forberede sig til forårsåbneren mod Brønshøj Boldklub om 10 dage.

Stemningsfraktionen kan samtidig fejre tre års fødselsdag, hvilket også vil blive markeret ved samme lejlighed. Og hvilke tre år.

Kronborgs Drenge blev etableret den 16. marts 2017 på et tidspunkt, hvor FC Helsingør var halvvejs igennem sin blot 2. sæson i 1. Division. Ingen havde fantasi til at forestille sig, at klubben bare tre måneder senere, ville sikre sig en sensationel oprykning til Superligaen. En på alle måder vild, hektisk og begivenhedsrig Superligasæson, endte med nedrykning, som blev fulgt op med endnu en nedrykning til 2.Division tilbage i maj sidste år.

Cementen fik en snak med Simon Carlsen og Christian Chabert fra Kronborgs Drenge, der har begge været med fra starten af for tre år siden.

 

Hvordan er det gået for Kronborgs Drenge i 2. Division her i efteråret?

– Det har været det stærkeste efterår i KD´s historie, synes jeg, Efter to nedrykninger, der er vi jo blevet stærkere, fortæller Simon.

– Helt sikkert, følger Christian op. Der er skiftet lidt ud, men til gengæld, synes jeg, de er mere dedikeret de folk, der er kommet til.

– Det har faktisk været til gavn for KD, at vi er rykket ned. Fordi vi er blevet mere etablerede og vi er blevet stærkere, fortsætter Simon.

– Det er ægte, ikk´. Nu er det dem, der gider det, selvom der ikke er kamera på, konstatere Christian.

Det kommer, ifølge dem selv, ikke bag på dem og fremhæver de korte busture i 2. Division, som får flere fans til at tage med på udebanetur.

 

Helsingør Tifo Crew

Kronborgs Drenge fik i sommer etableret en tifogruppe ved navn Helsingør Tifo Crew, som holder til på Elværket. I løbet af efterårssæsonen, har man kunne se frugterne af de mange timers arbejde ved klubbens kampe. Altsammen for at skabe en festlig stemning.

For at opretholde tifoarbejdet, er man dog afhængig af, at omgivelserne bakker op økonomisk ved Støt Tifo-indsamlingerne, da det er en bekostelig affære med maling, bannerstof, pensler og flag.

Der er kommet godt gang i tifoarbejdet. Hvad er historien bag det?

– Vi har et stærkt tifo-hold, som ligger mange timer i det, fortæller Simon.

– Alle fans rundt omkring, har jo været pissegode til at støtte op om det og betale ind til vores tifo-konto, supplerer Christian. Det er dem, der gør det muligt, kan man sige.

– Det er ikke billigt at lave tifoer, understreger Simon og sender en opfordring til, at folk støtter op om Støt Tifo-indsamlingerne. Der er nogen frivillige hænder, der ligger hernede på sine knæ og malingen koster. Vi bruger mange timer på Elværket for at male tifo.

Simon fortæller, at støtten indtil videre har været overalt forventning, hvilket tifo-holdet tager som en anerkendelse af deres arbejde.

– Høj klasse, håber det kommer til at fortsætte. Når der kommer penge ind, så er det også fordi folk synes det er fedt, det vi laver. Det giver os mere lyst til, at ligge ned på Elværket og lave det, når folk kan lide de ting, vi laver.

– Nu har vi også lige lavet 100 flag, som vi iøvrigt opfordrer folk til, at sætte tilbage igen efter kampen. Ellers bliver det rigtig dyrt, konstaterer Christian.

Du kan støtte tifoarbejdet ved at overføre beløb til MobilePay 89103.

Helsingør Tifo Crew havde været igang, op til indvielsen af det nye stadion, da FC Helsingør tog i mod Avarta den 16. august 2019 (Foto: Claus Birch).

 

 

God dialog med klubben

Tilværelsen på det nye stadion fik ikke helt den start, som Kronborgs Drenge havde håbet på. Man vidste ikke rigtig, hvor man skulle placere sig på stadion og dialogen med klubben udeblev, hvilket skabte noget frustration, fortæller Christian Chabert og Simon Carlsen. I dag er der dog en helt anderledes god dialog mellem klubben og stemningsfraktionen,

– Vi skal også tænke på, at klubben har også været i et stort oprørt vand, det har de jo. De har jo også først stabiliseret sig omkring vinterpausen og kunne give os den service, vi skulle have, siger Christian.

Hvordan er dialogen så nu med klubben?

– Meget bedre, vi er begyndt at have dialogmøder med klubben, så det er vi rigtig glade for i KD, understreger Simon. Vores banner “Hvor er dialogen FCH” har virket, for der er begyndt at komme noget dialog nu. Hvor de indkalder til møde, og det er noget vi gør fremadrettet.

Det kan Christian godt tilslutte sig, der glæder sig over det nyligt afholdte dialogmøde, som klubben indkaldte til forud for forårssæsonen.

– Med de aftaler, der er lavet efter det her dialogmøde op til sæsonstart, så føler jeg, at de har rykket sig meget. De prøver at gøre noget. Det følte man ikke før. Om det så kan lykkes, alt det vi gerne vil, det er noget andet. Bare det man prøver.

 

Placering på det nye stadion

Hvordan kan det være, at Kronborgs Drenge endte med at stå lige op sponsorere, klubbens andre fans og publikum, der gerne vil sidde ned. Hvorfor ikke ovre på den anden langside?

– Vi bestemte, at vi ville stå der, også for tv´et. Umiddelbart var det jo derfor. Siger de begge to i kor.

– Man står bart og nøgen derovre. Det var sgu ikke lige det, siger Christian, mens Simon på peger at der heller ikke er toilettet og ølbod derovre.

– Vi blev jo først tildelt noget plads, helt ude til højre på hovedtribunen. Men min opfattelse er, at der kommunikationen gik i stå, så valgte vi bare selv at trække ind mod midten, også for ligesom at få lidt glæde af lyden fra taget, uddyber Christian, der også følte lidt, at på den anden langside, bliver man sådan lidt skubbet væk fra det hele

Er kløften mellem de aktive stemningsfans og resten af klubbens fans blevet mindre?

– Ja, den er blevet meget bedre, siger de sammenstemigt. Man hører heller ikke så meget på facebook, hvis vi laver et eller andet, som i Avarta. Der var ikke så meget negative kommentarer bagefter.

– Det var der i gamle dage, nede på det gamle stadion. Hvis der var det mindste, så var vi psykopater og påvirkede af alt muligt. Nu er der mere “Det er faktisk meget fedt, det de laver”. “De dedikerede”. Og selvom vi rykker ned og rykker ned, så står de unge der stadig om det regne eller sneer, pointér Simon.

– Alle kan også komme op på 12er pubben, for det er der vi holder til inden kampene. Kom op og drik en øl og så gå sammen med os andre over til stadion. Det behøver man overhovedet ikke være medlem af Kronborgs Drenge for. Bare kom forbi og drik en øl med os på tribunen

 

En fire måneder lang vinterpause. Hvordan er den gået for Kronborgs Drenge?

– Af helvedes til, griner Christian. Abstinenser.

– Den er gået godt, for man har haft lang tid til at forberede en masse. Tifo, møder, indkøb af flag osv og få styr på basen, fortæller Simon.

– Vi har holdt kontakten, så der er ikke bare nogen der har siddet og slumret hen, ifølge Christian. Lige i starten, der slappede vi lige lidt af, supplerer Simon. Det har været en lang, men god vinterpause og vi er ihvertfald klar til sæsonen starter. De almindelige fans og tilskuere giver respons nu, når man står dernede og råber. Måske et klap eller “Skide godt”. Det er super fedt, det giver meget, når man står dernede og råber, påpeger Christian.

 

Forårssæsonen

Hvad har Kronborgs Drenge af planer for foråret?

– Stemningen prøver vi hele tiden, at optimere. Nu er vi igang med noget capotårn og har som sagt dialog med klubben om bannere osv. Vi har bestilt en masse flag og alt mulig pis, siger Simon.

Stadionkultur og Kom tidligt på stadion

Hvordan bliver man egentlig en del af Kronborgs Drenge?

– Det er jo f.eks, at komme ned på hjemmebane og så hive fat i os. Mingle med folk, syng med, tag med på udebaneture. Begynd at sidde nede bagi i bussen. Snak med os, vi bider ikke. Lige pludselig skal det nok komme, hvis man er interesseret i det, forklarer Simon.

– Det er jo det som KD, drejer sig om, synes jeg. Åbenhed og synlighed. Vi vil gerne stå og synge allesammen. Vi er egentlig ligeglade med, hvad folk tænker om os. Hvis ikke du har det drive, at du kommer ned og er med, så det måske heller ikke noget for dig, mener Christian.

– Hvis man bare er typen, der vil synge med, så kom ned på tribunen og syng lidt med og drik en bajer.

 

Her til sidst?

– Vi glæder os sindssyg meget til sæsonstart og håber at det bliver fuldstændig modbydeligt. Vi håber alle bakker op og kommer på stadion om det regner eller….Kom ud for det bliver fedt. Klap med, syng med, gør et eller andet. Kronborgs Drenge skal nok gå forrest, slutter Simon.

 

Kronborgs Drenge kan følges på kronborgdrenge.dk og på Instagram @kronborgsdrenge.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke