Kunne dette FC Helsingør hold spille sig i top-6 i superligaen?

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Jonas Roukokoski

Cementen er taget en tur ned af Memory Lane for at finde spillere der i nyere tid, det vil sige inde for de seneste 5 år har spillet i FC Helsingør, men som nu spiller på øverste hylde, eller gør det ekstraordinært godt i deres respektive klubber.

Spørgsmålet i overskriften er selvfølgelig mere sjovt og teoretisk end sandsynlig, men jeg mener nu alligevel at den er ret sigende i forhold til hvor meget Helsingør har udviklet sig som fodboldklub det seneste årti.

Cementen har lavet en opstilling med spillere der spiller på øverste hylde i dag, men som fik deres gennembrud i Helsingør.

Målmand: Mikkel Bruhn (Næstved Boldklub)

 

Forsvar: Rasmus Minor (Hobro IK)

Forsvar: Kaspar Enghardt (Lyngby Boldklub)

Forsvar: Nicholas Marfelt (Sønderjyske)

Forsvar: Pascal Gregor (Haugesund)

 

Midtbane: Phillip Zinchernagel (Bodö/Glimt)

Midtbane: Vito Mistrati (Randers FC)

Midtbane: Patrick Olsen (Aab)

Midtbane: Mads Aaquist (Viborg FF)

 

Angreb: Andre Riel (Lyngby BK)

Angreb: Martin Koch Helsted (HB Køge)

Ville dette hold kunne spille med om en top-6 placering i superligaen, eller bare spille med i det hele taget?

Det er der jo praktisk talt ingen der ved, men personligt tror jeg på at dette hold ville være tæt på en top-6 placering. Vi snakker om en bund solid målmand der gør det virkelig godt i Næstved BK, som er bakket op af et forsvar der består af 3 superliga spillere og en enkelt spiller fra bedste norske række, krydret med en kreativ midtbane bestående af 2 spillere fra superligaen, en enkelt spiller fra bedste norske række og en publikumsfavorit der spiller i en 1.divisions topklub.

Sidst men ikke mindst, så topper vi det hele med et angreb der igennem tiden har lavet mål på samlebånd, og ja jeg ved godt at Riel ikke har scoret mange mål siden FC Helsingør, men han spiller fast i superligaen i dag og spillede for nyligt en brandkamp. Martin Koch derimod er efter min mening en spiller vi aldrig skulle have solgt, og som banker mål ind på samlebånd.

Rasmus Minor Petersen header væk under kampen i NordicBet Ligaen mellem FC Helsingør og Nykøbing FC den 12. marts 2017 på Helsingør Stadion. Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Hvad siger dette så om FC Helsingør?

Efter min mening, så har alle disse spillere først fået deres gennembrud i FC Helsingør, hvilket vi bare må tage hatten af for. Det kan godt være at FC Helsingør ikke har avlet egne talenter på stribe, men de spillere der er tager til Helsingør for at skabe sig en karriere, får virkelig også gjort det.

Artiklen ovenfor er skrevet for at belyse hvor dygtig man er blevet til at videreudvikle semitalenter, der ikke helt har kunnet slå til andre stedet. Udover det, så viser det også at andre klubber sagtens kan kigge Helsingørs vej når de skal finde deres næste stjernespillere.

Billede øverst: Målscorer Mads Aaquist jubler efter overtidsscoringen til 1-0 under kampen i NordicBet Ligaen mellem FC Helsingør og FC Roskilde den 9. april 2017 på Helsingør Stadion. Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke