Middelfart Boldklub – Fynsk forår med ambitioner

Foto: Middelfart Boldklub

Af Morten Højer Mathiesen

Bliv lidt klogere på søndagens modstander, og læs bl.a. hvad topscorer Casper Johansen har af tanker om den første kamp.

ENDELIG – søndag eftermiddag sparkes slutspillet i 2. division i gang.

Første prøve for FCH bliver på hjemmebane mod ambitiøse Middelfart Boldklub. Angiveligt den eneste klub i 2. division hvis budget og setup matcher FCH.

Den klart udtalte ambition er da også oprykning til Nordic Bet Ligaen så hurtigt som muligt. Det bliver nu næppe i denne sæson, for selvom Middelfart absolut er et af topholdene, så er afstanden nok bare for stor med kun 6 kampe at spille. Så det fynske forår skal bruges til at finpudse holdet til næste sæson.

Middelfart Boldklub (ApS) er en elite overbygning, til Middelfart Gymnastik & Boldklub, fra 2015. Moderforeningen blev grundlagt tilbage i maj 1900, så fodbold er ingen nyhed på de kanter. Middelfart rykkede i 1972 for første gang op i den daværende 3. division og 74 sæsonen gav oprykning til landets næstbedste række. Her blev det kun til en enkelt sæson og en 16. og sidste plads. Et højdepunkt var dog hjemmesejr over de senere oprykkere fra OB. I 1976 forsvandt de helt ud af divisionsfodbold igen.

Først i 2012 gav en kredssejr i Danmarksserien atter adgang til divisionsbold, og klubben har siden været en del af 2. division. Sidste sæson så godt at de i oprykningsslutspillet var næstbedste hold, men der var for langt op til Kolding og Skive efter grundspillet, så det blev kun til en samlet 4. plads.

Opstart med naboopgør tilbage i februar, hvor Middelfart holdt nullet i en times tid mod OB (Foto: Middelfart Boldklub).

I øvrigt har kendte navne som Christian Eriksen og Rasmus Falk begge spillet i klubben som ungdomsspillere.

I denne sæson går Middelfart ind i slutspillet som nummer 3 med 31. point og en målscore på 28-19. Med 13 point op til Helsingør og 7 til Aarhus Fremad bliver det svært at forbedre placeringen væsentligt. I grundspillet i vest har Middelfart været det 6. mest scorende hold og haft det 3. bedste forsvar.

Træneruro og sidste års topscorer i 2.Division

Der har været lidt uro på trænerposten det sidste år. Den nuværende træner Jens Letort har netop forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2022, men han kom først til i oktober 2019. Her tog han over efter Jes Bekke, som selv i foråret 2019 overtog posten fra Jan Vingaard. Men et efterår med svingende kvalitet i såvel spil som resultater banede vejen for Jens Letort, og det virker som et godt match.

Truppens ubetinget største navn er Casper Johansen der var topscorer i 2. division sidste år med 20 mål. Han har været klubbens topscorer hver sæson siden ankomsten i 2014. Klubben har også kontrakt med Emil Lyng (tidligere bl.a. Esbjerg, AGF, Lille, Dundee United m.fl.) og Nikolaj Hagelskjær (bl.a. Vejle og Esbjerg). En anden offensiv profil er kantspilleren Peter Kristensen, en hurtig og hårdt arbejdende publikumsfavorit i det vestfynske.

Casper Johansen har givet et optaktsinterview på Middelfarts hjemmeside. Udover en snak om selve træningsopstarten siger han: ”På papiret er det en svær kamp, da Helsingør er suverænt tophold i den anden række. Men vi kender jo ikke det reelle niveau før vi har mødt dem”. Casper siger endvidere om at skulle spille uden tilskuere, at han gerne ville have oplevet den specielle stemning på det nye stadion, fra de mange tilskuere han er sikker på ville været kommet – hvis de altså måtte.

Pt. ved vi ikke hvordan Middelfart stiller op på søndag, eller om de har spillere ude med skader. Det ligger dog fast at de er svækkede i forsvaret da både Nikolaj Hagelskjær og Niclas Vemmelund er ude med karantæne.

Cheftræner Morten Eskesens ambition er 18 point i seks kampe

Ifølge Morten Eskesen (lyt til Dennis og Mads nye podcast på Cementen.dk) er FCHs ambition 18 point i de 6 kampe, og i hvert fald ingen nederlag. Navnlig hjemmekampene skal vindes. Naturligvis ved Morten og alle omkring holdet, at kampe kan tabes – men med udgangspunkt i en næsten skades fri trup og endda en trup i flot fysisk form efter pausen, så skal stilen genfindes og oprykningen sikres.

Til åbningskampen på søndag ved vi pt. at Frederik Bay ikke bliver klar. Han døjer fortsat med den ankelskade han pådrog sig i træningskampen mod Roskilde i februar. Derudover har Daniel Norouzi fået 2 spilledages karantæne for udvisningen mod Brønshøj i forårspremieren, og er derfor heller ikke med ude mod Aarhus Fremad 20. juni.

Vi ved endnu ikke hvordan mulighederne bliver for stadionadgang til kampen. Selvom det ligger fast at 2. division bliver en del af ”500-reglen”, så har klubberne onsdag aften endnu ikke modtaget retningslinjerne, og det er tvivlsomt om man kan nå at blive klar til søndag. Følg både Cementen og FCH på Facebook for mulige opdateringer.

Cementen regner med at opdatere live fra kampen på Facebook.

Så søndag er det al den opbakning vi kan komme til at give, og 3 POINT – FORZA FCH

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke