Nyt stadion endelig vedtaget

Efter en heftig afslutende debat i byrådet, er Helsingørs nye stadion nu endeligt vedtaget.

Det forlyder at første spadestik kan blive inden for 14 dage, ifølge kilder som Cementen har talt med. Altså ultimo juni, som rygterne også har sagt.

Der var dog et par knaster, der lige skulle af vejen, inden byrådet kunne sige endeligt god for byggeriet.

En ekstra bevilling på i nærheden af 25 millioner måtte godkendes, ligesom endnu et forslag om udbyging af Ndr. Strandvej også lige skulle behandles.

Men nu kan undeskrifterne endeligt sættes, og stadion byggeriet kan gå igang ved Helsingør Hallen.

19 byrødder stemte for, og 6 stemte imod.

Som ventet var det Socialdemokratiet og Konservative der lagde tyngden bag, men også de enkelt mandater fra Radikale, Lokaldemokraterne og SF var for.

Imod var de to byrådsmandater fra DF, to fra Enhedslisten og to Socialdemokrater der stemte imod partilinjen.

Helsingør får altså nu endeligt sit moderne stadion, som er godkendt til 1. division, og FC Helsingør kan således se frem til – forhåbenligt – at spille hjemmebanekampe på Gl. Hellebækvej allerede til foråret.

Det betyder også, at efterårssænen på det gamle stadion på Ndr. Strandvej bliver enden på en epoke, der har lagt græs til mange op- og nedture, men også til triumfer.

Det bliver et vemodigt men ærefyldt farvel til et Danmarks ældste stadions, når byens hold løber på banen til efterårssæsonens 1. divisionsfodbold på det gamle Helsingør Stadion til juli.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke