Optakt: Kaptajn Andreas Holm om opbakning på udebane og på stadion, positiv fremgang på banen og Nykøbingkampen søndag

Af Dennis Hynnecke

Foto Claus Birch (clausbirch.dk)

Søndag spiller FC Helsingør hjemme mod Nykøbing FC på Helsingør Stadion. Læs med når Kaptajn Andreas Holm giver en frisk status på holdet.

Hvordan var stemningen til lørdagens træning her forud for kampen i morgen?

– Den var god. Jeg synes generelt der er rigtig god stemning til træning for tiden og meget mere tro på tingene end der har været i lang tid. Det går hurtigt fremad, så der er god stemning.

Man kan jo godt se holdet begynder at vise gode takter og der begynder at ske nogen nye ting oven på den sløve sæsonstart, men det er jo også en proces. Peter Feher var ude og sige efter Næstved-kampen sidste weekend at holdet er bange for at vinde.

Kan du genkende det?

– Jamen jeg er enig, vi trykker dem jo stort set i en hel kamp, hvor vi er bagud og er i boldbesiddelse hele tiden og så kommer vi jo på 1-1 også sker der bare et eller andet mentalt.

– Jeg ved ikke om det er fordi man er bange for at vinde, men man slipper lidt på speederen og det skal vi bare lade være med. Det kan man både træne sig til, men det er også bare en indstilling man skal have, at man skal blive ved med at knokle på.

Det var også stolpe ud med brændt straffespark og et hug på træværket.

– Jo, det synes jeg fanme det var. Vi havde mange gode chancer.

Foto Claus Birch (clausbirch.dk) Frederik Bay omringet af glade holdkammerater efter hans udlignende mål mod Næstved.

 

Det her mentale, det er som om at det bliver ved med at spille et puds?

– Naaah, det ved jeg sgu ikke helt. Jo, vi brænder nogen chancer, men om det er det mentale det ved jeg ikke lige, men det kan da godt være. Det er jo ikke fordi vi mangler kvalitet på holdet, synes jeg.

– Jeg synes mere det er rigtig positivt at vi skaber så sindssyg mange chancer nu. Det ville være noget andet, hvis vi havde problemer med at skabe chancerne. Nu har vi dem og så skal vi bare score på dem og det er jeg sikker på det vender i morgen også kører vi forhåbentligt videre derfra.

Man kan vel også trække det positive ud af det – set i lyset af hvor man kommer fra i starten af sæsonen – at man formår endnu en gang at få point med hjem?

– Ja det kan vi. Næstved har ikke tabt en hjemmekamp i halvandet år eller sådan noget, så på den måde er det okay og især når jeg synes at spil og chancer var til mere end uafgjort, Så det er ikke dumt at komme derfra med et point, selvom vi gik efter alle tre point og det synes jeg egentlig også vi skulle have haft.

Hvor kan du se at I har fået bygget på spillemæssigt?

– Jeg synes vi spiller mere angrebsivrigt og vi får et klarer koncept hele tiden. Vi vil gerne spille seværdigt fodbold og vi vil gerne angribe mere end vi har været vant til, så spillet er mere direkte nu, flere bolde i længderetningen og flere gode løb. Det er ting vi træner hele tiden og når de begynder at sidde på rygraden, så tror jeg også der kommer mange flere mål ud af det.

– Angrebsspillet det ser godt ud lige nu og det synes jeg egentlige også det defensive gør. Jeg tror vi har det bedste forsvar i rækken (sammen med FC Fredericia, red.) og det er også en klar målsætning at der vil vi være. Jeg synes det ser fint ud.

Er der kommet mere struktur på holdet efter Peter Feher er kommet til, hvor I arbejder hen i mod at få et system I kan falde tilbage til?

– Det er der helt klart. Peter (Feher, red.) er kommet med et nyt koncept til os og det tager tid at indøve, men jeg synes alligevel det er gået hurtigt og jeg synes også især i de sidste to kampe at har vi vist at vi forstår konceptet og som du selv siger, så når tingene ikke kører eller modstanderne angriber på en anden måde end man er vant til, så kan man altid falde tilbage på konceptet.

– Så jo, vi har ændret og det synes jeg vi er kommet hurtigt efter og jeg kan kun se det går fremad fra nu af.

Det er kun seks ugers tid siden (2.september) vi var på besøg i Nykøbing, en kamp der endte 0-0. Nykøbing-angriberen Emil Holten udtaler om den kamp til bold.dk i dag ” – Vi var bedst i perioder og skulle nok have vundet. ”

Er det et andet Helsingør-hold, der løber på banen i morgen?

– Ja, det er det. Sidst var Lønstrup lige gået og vi havde Marc Thevis. Alle gjorde hvad de kunne, men der var ikke ro på bagsmækken der. Det er der kommet nu og det afspejles i spillet, så jeg vil sige at det er klart et andet hold, de skal møde i morgen end det var sidst.

Straffesparksskytte. Finder vi snart en fast straffesparkskonge på holdet?

– Ja, jeg tror hvis vi får et straffe i morgen, så bliver der scoret. Jeg tror vi får en ny fast mand at se og det er også sådan noget vi træner, også her i ugens løb.

– Men altså hvad fanden, det er hvad der sker. Det er bare ærgerligt at misbruge de der kæmpechancer.

Foto Claus Birch (clausbirch.dk) Patrick Olsen i aktion mod Næstved.

Helsingør er pt. nr. 9 i NordicBet Ligaen 12 runder inde i sæsonen med kun seks point op til nr. tre og playoffpladserne Der kan man vel godt være lidt taknemlig for at det er en lige række?

– Det kan man.

Begynder det ikke snart at minde om Superligasæsonen, hvor man med sæsonstarten in mente skal redde skindet på næsen her op til vinterpausen og så til foråret, der skal den sidde i skabet.

Er det ikke den samme måde at bygge op på?

– Jo, det er det og som jeg sagde før, så synes jeg vi er kommet hurtigt efter de ting vi har manglet og efterspurgt sammen med Peter Feher og hans nye koncept. Så jeg vil da også håbe at vi begynder at se en opadgående pointkurve inden vi rammer foråret fordi vi skal med her og nu. Det er jeg også fortrøstningsfuld om at vi kommer.

– Holdet og mig selv, vi glæder os til hver eneste kamp nu. Der er glæde hver gang vi skal spille og en tro på at vi går ind og vinder kampen.

Hvad er dit bud på kampen i morgen mod Nykøbing?

– Jeg tror vi vinder 2-0.

Hertil sidst, har du noget du vil sige?

– Sindssyg fedt at se på udebaneturene at fansene bare møder op og det håber vi altid på at de bare bliver ved med.

– Det er vores tolvte mand og selvom det kan lyde som noget man bare siger, så betyder det sindssyg meget at have opbakning fra fans og tilskuere, så bliv ved med det, også på hjemmebane. Det er en kæmpe hjælp til os.

 

Kaptajn Holms opfordring er hermed givet videre til fans og tilskuere, så lad os håbe på en masse mennesker søndag på stadion.

Kampen mod Nykøbing FC spilles søndag kl.13.45 på Helsingør Stadion.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke