Optakt til Esbjerg fB kampen – Nu med tilskuere!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Fredag aften kl. 19.00 tager FC Helsingør mod Esbjerg fB. Kampen gælder vigtige point i 1. divisions oprykningsspil, men for de fleste fylder det nok endnu mere, at der nu kan komme tilskuere på stadion

Udover at vi som fans glæder os, så kan hverken spillere, trænere eller andre af klubbens folk få armene ned – DET bliver bare fedt!

Læs mere om hvad Morten Eskesen gør sig af tanker, om stillingen og hvad der er på spil her i Cementens optakt.

FC Helsingør sidder stadig på 4. pladsen – Esbjerg fB er hårdt presset i kampen om 2. pladsen, og dermed den sidste oprykningsplads.

26. spillerunde – 4. runde i oprykningsspillet

23/4 kl. 19.00 Silkeborg IF – Viborg FF

  • Rækkens absolutte topopgør spilles samtidig med FCHs kamp mod Esbjerg, og denne kan følges på TV3Sport. Silkeborg skal bruge point for at holde eller øge afstanden til Esbjerg og Viborg kan vel med en sejr nærmest sikre oprykningen. Det er kampen mellem det bedst spillende hold, Silkeborg, og det mest komplette, Viborg – og samtidig en kamp mellem to forskellige stilarter.

24/4 kl. 13.30 HB Køge – FC Fredericia

  • Vi håber, at dette er kampen om 5. pladsen. Fredericia kom flot tilbage på sporet sidst mod Helsingør. HB Køge søger lidt succes efter Mike Jensen blev skadet. En kamp mellem to hold, der kan spille frit, og forhåbentlig give det fremmødte publikum noget at glæde sig over.

23/4 kl. 19.00 FC Helsingør – Esbjerg fB, Helsingør NY Stadion

Esbjerg kommer ind til kampen med en 0-4 lussing fra Viborg. FCH med et kedeligt 0-2 nederlag i Fredericia, i det der med sikkerhed var holdets svageste kamp i år.

Uden at være gået helt ned, så er Esbjerg indhentet og overhalet af et helt forrygende Silkeborg hold, der bare vinder og vinder. Lige nu er afstanden 4 point og Silkeborg møder samtidig Viborg. Så ingen tvivl om, at vestjyderne lurer på at komme tættere på igen med en sejr i Helsingør.

Omvendt leverede FCH én af sæsonens bedste præstationer i den sidste hjemmekamp, hvor HB Køge blev besejret 3-1 – hvilket var med et par mål for lidt. FCH og trænerteamet roterer tydeligvis lidt i opstillingen og arbejder allerede nu frem mod næste sæson. MEN det er stadig et absolut mål at holde fast i 4. pladsen – og som både Morten Eskesen og Brian Gellert har sagt, så skal vi ikke have nogle hold vi ikke fået point mod i denne sæson.

HB Køge er allerede slettet på den liste, så nu er turen kommet til Esbjerg.

Og det er jo dejligt nemt; mod Esbjerg taber vi altid 2-1 – både ude og hjemme.

Hvad siger Morten Eskesen?

Cheftræneren siger at det gælder om at rejse sig hurtigt efter kampen i Fredericia, som han uden tøven kalder ”årets dårligste indsats”. ”Vi har en stor ærekærhed og en tilsvarende revanchelyst, som vi skal udløse positivt på fredag”.

Samtidig fremhæver Eskesen at Esbjerg er et af de hold, vi mangler at tage point mod – og fredag aften på hjemmebane er det rette tidspunkt. ”Vi har ikke været heldige i de to første kampe mod Esbjerg, navnlig ikke i hjemmekampen tilbage i december. Der havde vi fortjent at få noget med”.

Morten mener, at vi har spillet 8 gode kampe ud af 9 i år, så nu gælder det bare om at komme tilbage på rette spor igen. Truppen og staben har optimismen i behold, og målet er stadig 4. pladsen og så mange point som muligt. Alligevel erkender han, at der naturligvis roteres lidt i opstillingen. ”Vi har så mange dygtige spillere på mange positioner, at det ofte er dagsformen, der gør forskellen. Samtidig skal et par stykker spilles ind efter skader, og vi kigger jo også på, hvordan truppen skal se ud til næste sæson”.

Først og fremmest glæder han sig til at tilskuere tilbage på stadion. ”Det har været fantastisk med fans, der har stået udenfor og sunget og støttet holdet – men det er ikke det samme. Vi glæder os SÅ meget til at dele oplevelserne med alle, og få vores fans meget tættere på igen”. Det gælder i øvrigt også både spillerne og staben som helhed.

Cheftræneren siger afslutningsvis at han bare glæder sig til fredag – til en kamp med den atmosfære tilskuerne giver, og til at få Helsingørs første sejr mod Esbjerg.

Esbjerg fB – Status

Esbjerg er pressede – ingen tvivl om det. Nedrykkerne var på forhånd den store favorit i 1. division. Dels havde man beholdt de væsentlige dele af superligatruppen, og dernæst suppleret med både Jakob Ankersen fra AGF og islandske Andri Runar Bjarnason fra Kaiserslautern. I vinterpausen er Kasper Pedersen hentet i Aab og Kjartan Finnbogasson tilknyttet på en kort kontrakt.

Men hverken spil eller resultater har været helt i top. Når man samtidig har et ubesejret Viborg hold (efter 25 kampe) og et forrygende Silkeborg hold, der nu også lukker af bagude, så skal der mere end 2 point rent i snit pr. kamp til, hvis man vil rykke op. Og Esbjerg søger trods den tydelige kvalitet i truppen stadig efter det sidste niveau.

I slutspillet blev Fredericia planmæssigt besejret 3-1, men derefter har 1-1 mod Silkeborg og 0-4 mod Viborg ikke rigtig været nok til at komme tilbage på oprykningssporet. Og det ligner en regulær fiasko for traditionsklubben, hvis den også i næste sæson står på 1. division.

Hold øje med Joni Kauko som fra midtbanen har nettet 8 gange i sæsonen, og selvfølgelig Jakob Ankersen, der stadig både kan sætte spillet og agere afslutter (5 mål).

Anfører Rodolph Austin sidder over med karantæne, og det kan blive en stor fordel for FCH.

FC Helsingør – Status

Som nævnt kommer holdet fra en skidt indsats og et 0-2 nederlag i Fredericia. 3-1 hjemme over Køge og 0-2 i Silkeborg er slutspillets andre resultater for FCH.

Med udgangspunkt i HB Køge kampen kan vi godt forvente en god indsats mod Esbjerg. Og med tilskuere tilbage på stadion, er der lagt på til en festaften såvel indenfor som udenfor banen.

Holdet spiller videre med udgangspunkt i den 4-2-3-1 opstilling, som generelt har fungeret godt i 2021, og det er svært at forudse hvem der indgår i startopstillingen.

Bortset fra de langtidsskadede Kjær, Czajkowski og Wilkins er det meste af truppen til rådighed, så der bliver tale om både en stærk start ellever og en slagkraftig bænk.

Der er kamp om pladserne – både på banen og i truppen, så uanset hvad kan vi forvente en helhjertet indsats fra alle. Der er både en Fredericia kamp der skal ud af systemet og et Esbjerg hold vi bare gerne vil slå.

Cementen siger!

FANS på stadion – JA TAK!

Hold da k… hvor vi glæder os!

Samtidig ser vi frem til den første sejr over Esbjerg fB, og dermed hævn for det helt urimelige hjemmenederlag i december.

Vi håber, at rigtig mange møder op – og at der kommer rigtig meget lyd på – VELKOMMEN TILBAGE!!!

Og en ekstra tak til Kronborgs Drenge, som i de tilskuerløse tider alligevel fik skabt noget stemning til kampene – FLOT!

Cementen sender Facebook Live optakt fra kl. 18.00 og sørger også for liveopdatering på Facebook under kampen.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke