Optakt til NordicBet Liga 3. runde – fokus på AC Horsens-FC Helsingør

Allerede inden afslutningen på skolernes sommerferie skal vi have afviklet 3. runde af grundspillet i NordicBet Ligaen 2021/22


Med masser af andre uafklarede spørgsmål ligger det dog fast at FC Helsingør, trods skader og OL-fravær, er kommet optimalt fra start med sejre hjemme over Fremad Amager og ude mod Esbjerg fB.

3.runde byder på udekamp mod superliganedrykkerne fra AC Horsens, der også er et af eksperternes sikre bud på oprykning. Helt sikkert en svær kamp, men holdet kommer med selvtilliden i top efter de første sejre.
Tjek stillingen og læs om alle rundens kampe her – selvfølgelig med fokus på vores opgør i Horsens.

NordicBet Liga – stilling efter 2. runde:

Tredje runde – Alle kampe:


Fredag d. 6/8 kl. 18.30 – Hvidovre IF – Fremad Amager
Rollerne er byttet om; Hvidovre ligger pænt mod toppen, Fremad Amager er bundprop med 0 point for 2 kampe. Hvidovre fik lidt skuffende uafgjort mod oprykkerne fra Jammerbugt i første kamp, men vandt så klart i Køge (i en kamp hvor hjemmeholdet fik Mike Jensen udvist efter godt en halv time). Amagerkanerne tabte først i Helsingør og fik derefter en lussing på 1-4 hjemme mod nedrykkerne fra Horsens.

Hvis Fremad skal holde liv i Top 6 ambitionen, så skal der point på kontoen her. Hvidovre kan omvendt etablere en fantastisk sæsonstart med en sejr – især i forhold til sidste år hvor klubben tabte de 5 første kampe.

Fredag d. 6/8 kl. 19.00 – AC Horsens – FC Helsingør
Hjemmeholdet fik en mareridtsstart med nederlag hjemme mod HB Køge men udraderede derefter Fremad Amager 4-1 i Sundby. FCH er perfekt fra start med 2 sejre.


Horsens har haft en stor udskiftning i truppen i forhold til superligaen, og der kan meget vel nå at ske mere. Derfor kan de også være sårbare i forhold til hvor sammenspillede de er.


FCH har stadig en række skader, og pt. ved vi ikke hvor mange der er ude til Horsens kampen. På positiv siden har vi fået Elijah Just og Callum McCowatt tilbage fra OL, hvor de var med til at spille New Zealand i den olympiske kvartfinale (nederlag på straffe til Japan). Det forventes at begge er i truppen til Horsens kampen, men de kommer med et hårdt program i benene.


Sidste skadesliste var Kjær, Onkony, Carl Lange, Geertsen, Drost. Til gengæld har klubben lejet Oliver Rimmen som kan støtte midtbane og offensiv, for at få lidt mere bredde.


Hos Horsens skal vi nok holde lidt øje med Casper Tengstedt der scorede hattrick i kampen på Amager.


AC Horsens er næsten tvunget til sejr, hvis de ikke skal sættes lidt af i topstriden. Selvom det er tidligt på sæsonen, så skal der skrabes point ind til kontoen.


FC Helsingør har måske en ”gratis” kamp, hvor alt hvad der lugter af point vil være perfekt. Men hvis ambitionen er at spille med om oprykningen, så skal man jo kunne vinde alle kampe.

HEAD-TO-HEAD

De to sidste opgør var i superligaen begge med 0-2 nederlag. 18/02-18 i Helsingør og 27/09-17 i Horsens – så en trist statistik, som vi skal have pyntet på.


Hos FCH er der både glæde og tilfredshed i såvel træner- som spillerstab. Med skader og fravær af spillere har holdet alligevel hentet to fine sejre, og vi kan se at flere af de nye spillere; Enghardt, Peter Christiansen og unge Alexander Lyng bidrager flot. Det er endvidere glædeligt at både Czajkowski og Wilkins er tilbage i form efter lange skadesforløb, og Bay ligner også en spiller i topform, for første gang i næsten halvandet år. Så med OL-spillerne tilbage og udsigt til en kortere skadesliste, så ligner det en stærk FCH trup til sæsonen.


Kampen i Horsens er også den første med udebanefans siden forrige forår, og Cementen forsøger at etablere en bustur for alle interesserede – holdet fortjener optimal opbakning til den svære kamp.

Lørdag d. 7/8 kl. 14.00 – Jammerbugt FC – FC Fredericia
Hjemmeholdet der spås en hurtig retur til 2. division er kommet hæderligt fra start med point i Hvidovre og et snævert nederlag mod Lyngby. Fredericia, der forventes at være i Top 6, er nogenlunde planmæssigt fra start med 4 point i 2 kampe.

Kampen i Pandrup kan blive definerende for begge hold. Hjemmeholdet vil søge et godt rygstød til at holde sig over stregen, og for Fredericia er det en af de kampe, der bare helst skal vindes – hvis holdet skal være en del af oprykningskampen.


Lørdag d. 7/8 kl. 15.00 – Lyngby – Esbjerg fB
Kampen var på forhånd ventet at blive det første store topslag. Lyngby er eksperternes absolutte favorit til at vinde NordicBet Ligaen og Esbjerg var før sæsonen en lige så klar nr. 3 på listen. Nu er Lyngby kommet fra land med 2 sejre, mens Esbjerg fik et heldigt point hjemme mod Vendsyssel før FCH bankede dem 3-1 i sidste runde.

Lyngby er trods store udskiftninger i truppen fint i gang, og skal bare bygge på her. Galehuset i Esbjerg har i ugen allerede mistet yderligere et par spillere i målmand Mads Kikkenborg og stortalentet Patrick Egelund. Med et nederlag i Lyngby er det svært at se Esbjerg blive et tema i oprykningskampen, og det er bare svært at se hvordan klubben kommer videre på en god måde. Alt for meget ballade og alt for lidt fokus på fodbold.


Søndag d. 8/8 kl. 13.30 – HB Køge – Hobro
HB Køge er fra start rækkens mest hypede hold. Med Daniel Agger som ny cheftræner, og indkøb af den tidligere Liverpool spiller Jon Flanagan, er der masser af fokus i pressen. Og starten var god. Horsens besejret i egen hule, men runden efter bliver Mike Jensen udvist efter en god halv time og HB Køge taber stort til Hvidovre. Hobro har sagt farvel til en række profiler og er en skygge af deres tidligere niveau. De bygger lidt op fra bunden, og ligner ikke et bud på en topplacering.

HB Køge skal tilbage på sporet her, og med en sejr vise de er en seriøs topkandidat. Hobro kan nærmest kun overraske positivt.

Søndag d. 8/8 kl. 15.00 – Vendsyssel FF- Nykøbing FC
Vendsyssel er ubesejrede efter 2 uafgjorte kampe. Efter en kaotisk sæsonoptakt hvor både ejere og træner forsvandt, er det lykkes klubben at komme ud til sæsonen og spille med. Spændende at se hvor truppen lande i løbet af de næste uger. Nykøbing tabte uheldigt hjemme til Lyngby i premieren men er også kommet på tavlen – og spillemæssigt ser det ud til de har noget at byde på og godt kan være med på NBL niveau.

Én af de kampe hjemmeholdet nok synes de skal vinde, men omvendt også et godt målepunkt for Nykøbing. Hvis Nykøbing skal etablere sig på den gode måde, er dette en fin mulighed for at få noget med hjem.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke