Silkeborg IF – Åh, disse minder!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Lørdag eftermiddag fløjtes der på Jysk Park op til kamp mellem Silkeborg IF og FC Helsingør – og hvilke minder tager vi ikke med fra den omvendte kamp!

FCH gjorde comeback i 1. division med en meriterende 4-2 sejr over netop Silkeborg. Og selvom det denne gang bliver på udebane, så er det stadig på kunstgræs og efter en god landsholdspause, hvor der har været tid til at få holdet sat godt op til de sidste 5 kampe før jul.

Silkeborg går naturligvis ind til kampen som storfavorit. I de 10 kampe efter premieren har de hentet 24 point mod vores 13, og i de sidste 4 fået 9 point mod vores ene.

Men 1. division er en svær række at blive klog på. Silkeborg har som FCH tabt til Viborg. Til gengæld vandt de 3-0 i Sundby mod Fremad Amager, hvor vi tabte 1-5 – og omvendt tabte de i Fredericia hvor vi vandt.

Alt i alt har Silkeborg dog leveret stabilt, og det kræver én af de dage hvor det meste sidder i skabet, hvis vi skal rejse fra Silkeborg med fuld gevinst. Ikke mindst kræver det at de personlige fejl udryddes i defensiven, og at skarpheden i afslutningerne kommer tilbage.

Formen – Silkeborg IF

Silkeborg går ind i kampen på en oprykningsgivende 2. plads, kun 3 point efter rækkens duks; Viborg.

Som nævnt har holdet hentet 24 point i de sidste 10 kampe. Holdet har tabt til FCH, Fredericia og Viborg men vundet over rækkens sidste otte hold. Holdet er rækkens mest scorende hold (29) og har indkasseret næst færrest mål (12). Så alt i alt en solid først halvdel af grundspillet for superliganedrykkerne.

Holdet har også en af rækkens topscorere i Magnus Mattson der har nettet 9 gange indtil videre, men også Emil Holten med 6 træffere fylder godt i offensiven. Derudover har ”reserven” Sebastian Jørgensen scoret 5 gange og 3 gange er der noteret selvmål (så det skal man måske spille på?). 20 mål af 3 mand og 3 selvmål, så er der ikke så meget tilbage til resten af holdet.

Defensiven har de til gengæld haft styr på. Der er scoret 8 gange mod dem i de sidste 10 kampe.

Silkeborg har været hårdt ramt af Corona, hvor både Kent Nielsen og en række spillere har været smittet. Alle skulle dog være tilbage igen.

Begge U21 landholdsspillerne; Frederik Alves Ibsen og topscorer Magnus Mattson måtte melde afbud til U21 kampen i Rumænien med skader. Begge forventes/håbes klar til lørdag – men navnlig den sidste skulle måske lige vente en uge mere med at spille. Altså bare for en sikkerheds skyld!

Formen – FC Helsingør

Med en målsætning om TOP 6 er første halvdel af grundspillet godkendt – med netop en 6. plads.

Med 5 gode sejre og 16 point er holdet kommet fint i gang med sit comeback i 1. division. De sidste 4 kampe med 1 point, 1-9 i målscore, lidt sløjt spil, lidt for mange fejl og alt for mange brændte chancer efterlader dog lidt usikkerhed.

Forhåbentlig har holdet brugt den korte landsholdspause godt, og kan komme ud til kampen med mere af det udtryk, vi så i den første del af sæsonen.

De første 7 kampe med 15 point og en målscore på 15-8 beviser i hvert fald at topniveauet er til at lege med i den sjove ende.

Dalton Wilkins er formegentlig ude til efter nytår, men ellers forventes resten af truppen at være klar til lørdag – og hvem ved; måske kan der blive debut til Casper Sloth, hvis han indlemmes i kamptruppen.

Anfører Nikolaj Hansen efter premieresejren på 4-2 over Silkeborg IF tilbage i september (Foto: Cementen).

Det siger Morten Eskesen

Cheftræneren siger indledningsvis, at han glæder sig til ”en dejlig kamp mod et godt hold”.

Morten Eskesen konstaterer tørt at Silkeborg er særdeles formstærke, og har gjort det rigtig godt siden premierenederlaget mod FCH.

Eskesen har glædet sig over landsholdspausen: ” Det har været en god pause. Vi har rykket os og kommer tilbage til turneringen med ny energi”. Han understreger, at det har været en god, og nødvendig, mulighed for noget reel træning. ”Vi har fået rettet nogle ting og fundet tilbage til de ting vi er gode til”.

Truppen er stort set fit for fight, og her har bl.a. klubbens dygtige sundhedssektor hjulpet godt til.

Selve kampen skal tage udgangspunkt i vores eget spil. Netop det med at komme tilbage til vores egne styrker. Så der er arbejdet med kvaliteten i vores boldbesiddelse og pasningsspillet. Der skal ganske enkelt være mere kvalitet, når vi er på bolden.

Første halvdel af grundspillet er bestemt godkendt, men der har i en periode været for mange fejl og lidt mangel på skarphed. Morten har stor tiltro til, at det arbejde der er lavet i pausen, vil løfte os i perioden frem til jul.

Vi får ikke Morten til at sige, at han forventer en sejr, men han mener at Silkeborg, trods formen, er et hold vi kan spille med og matche på banen.

Cementen siger!

Orv, den er lidt svær.

Nu har vi jo tævet dem én gang, såååå…

Med udviklingen siden premieren i mente, så vil et enkelt point også være godkendt – og selvom Silkeborg har gjort det fint, så er det en type hold vi matcher godt og på et underlag vi også foretrækker. Landsholdspausen tror vi også taler til vores fordel, så lad os bare sige vi ikke taber.

Så alle FCH-fans; glæd jer til at se holdet tilbage i form mod en af oprykningsfavoritterne og til endnu et fornemt resultat.

Kampen kan denne gang følges på TV3Sport, så der er ingen undskyldning – Husk dog også at følge den live på Cementens Facebook, og byd gerne ind med spørgsmål og kommentarer.

Skal vi se bold? DET tror jeg nok vi skal!

FORZA FC HELSINGØR

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke