Silkeborg IF – Altid underholdende!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathisen

2. påskedag kl. 15.00 indleder FC Helsingør oprykningsspillet på Jysk Park mod vores favorit tophold Silkeborg IF.

4 point i sæsonens to kampe mod oprykningskandidaterne er stærkt, og 12 mål i de to kampe har været særdeles underholdende. Ikke kun på grund af målene, men også fordi det er to af rækkens bedst spillende hold.

Så der er noget at leve op til, når Eskes tropper skal fortsætte den gode forårsform, og cheftræneren selv kommer med en spritny kontrakt i tasken, så han kan fortsætte den gode udvikling af holdet.

Få overblikket over stilling, form og holdene op til kampen her i Cementens optakt.

FC Helsingør på en flot 4. plads, men med langt op til oprykningspladserne.

Ser vi på forårets første 6 runder blander vi os dog endnu bedre i toppen:

23. Spillerunde

4/4 kl. 13.00 HB Køge – Viborg FF

  • Spændende at se om Viborg kan fortsætte sin næsten urørlige stime, men også spændende at se HB Køge efter nyheden om Daniel Agger/Lars Jacobsen som ny trænerduo fra næste sæson. Det er rundens TV kamp og kan ses på TV3 Sport.
  •  

5/4 kl. 1400 FC Fredericia – Esbjerg fB

  • Fredericia er kommet lidt haltende ind i 2021, og samtidig er har Esbjerg mistet kontakten til Viborg i toppen og er blevet overhalet af Silkeborg. En kamp mellem to hold, som begge leder efter at levere på det forventede niveau. Kampen kan ses på Viaplay.
  •  

5/4 kl. 15.00 Silkeborg IF – FC Helsingør, Jysk Park, Silkeborg:

Begge hold kommer ind i oprykningsspillet med formen i orden. FCH med 16 point i forårets 6 kampe og en fin målscore på 8-1. Silkeborg lige en tand bedre med fuldt hus, 18 point, og 14-1 i målscore. Og det er opnået mod lidt skrappere modstand, bl.a. Esbjerg.

Hvor FCH sikrede pladsen i Top-6 med sine resultater i det tidlige forår, ja så bragede Silkeborg forbi Esbjerg i tabellen og satte sig på en oprykningsgivende 2. plads med deres. Med de ret store pointforskelle fra de 3 øverste til resten, så er det helt sikkert Silkeborg, som har mest på spil i denne kamp. De har kun fået 1 point i 2 kampe mod FCH, hvor de andre oprykningskandidater har nappet alle 6. Så Silkeborg tørster dels efter første sæsonsejr over Helsingør og samtidig efter at forsvare oprykningspladsen.

Omvendt kan FC Helsingør spille frit og gå efter endnu en overraskelse. Og med den solide defensiv og det, til tider, flotte angrebsspil, så har vi våben til at drille Silkeborg igen – og alle andre hold i rækken såmænd.

Head-to-Head

Vi har mødt Silkeborg 14 gange over 4 sæsoner, 3 af sæsonerne i 1. division og 1 i superligaen:

Sidste kamp var i Silkeborg 21. november 2020 hvor vi fik 3-3 på et meget sent udligningsmål. Sidste hjemmekamp var vores comeback i 1. division 11. september 2020, hvor vi vandt en flot, flot kamp med 4-2.

De sidste 3 sæsoner i samme række har givet 3 sejre til hvert hold og 5 uafgjorte resultater i 11 kampe.

Hvad siger FC Helsingør?

Desværre er det ikke lykkedes for os at få en kommentar fra Morten Eskesen op til kampen. Måske har han haft for travlt med at få lukket sin nye aftale med klubben?

Men allerede ved udgangen af grundspillet slog cheftræneren fast, at vi spiller efter oprykningen – så længe muligheden findes. En ambition som klubbens sportschef Brian Gellert også gentog i Helsingør Fanpodcast.

Både Eskesen og Gellert ser en videreudvikling af spil og koncept gennem kampene – og her vil vi stille med det stærkeste hold hver gang. Dels fordi vi spiller for den bedst mulige placering og dels i respekt for den sportslige afvikling af slutspillet. Det er vindergenet der taler!

Det betyder ikke, at det bliver nøjagtig samme start ellever hver gang, men kontinuiteten betyder meget, så vi kommer ikke til at rotere bare fordi kan.

Silkeborg IF – Status

Som nævnt kommer Silkeborg til kampen i storform. Rent bord i foråret med masser af mål og en overraskende god defensiv.

Holdet sagde i vinterpausen farvel til U21 landsholdsspilleren Frederik Alves Ibsen, der fortsætter i West Ham United. Til gengæld har de hentet solide Tobias Salqvist i Hobro, og det har sat et godt aftryk i forsvaret.

Fremme har holdet måtte undvære Magnus Mattsson (10 mål) i det meste af foråret. Til gengæld forstærkede klubben sig i pausen med Nicklas Helenius, og med 8 mål i 6 kampe er det jo ikke så ringe endda. Og klubben råder over både Sebastian Jørgensen, som har scoret i begge kampe mod FCH og lavet 8 mål i alt, samt Emil Holten med 7 træffere i denne sæson.

Allerede i efteråret scorede Silkeborg masser af mål, men i foråret er der også blevet lukket bedre af i defensiven, og holdet ligger nu på den eftertragtede oprykningsplads.

I efteråret var Silkeborg måske det bedste spillende hold i rækken, men det så ind i mellem lidt naivt ud i forhold til at dække af bagude. DET ser det ud til, at der er rettet op på.

FC Helsingør – Status

Landholdspausen er brugt til at lukke en ny aftale med Morten Eskesen – tillykke til både klubben, Eskesen og os andre! Så er det på plads, og der kan arbejdes lidt langsigtet med tingene.

Samtidig har Hans Chr. Bonnesen ”Kritte” skrevet kontrakt med Fremad Amager fra næste sæson. Kritte ville som udgangspunkt gerne være blevet i FCH, men da det trak ud med en afklaring, endte han med at takke ja til ligarivalerne.

Vi spillede også en fin træningskamp mod Lyngby, hvor begge hold stillede med noget der mindede om B-kæder. FCH vandt 3-2 og spillet flød flot i store dele af kampen. Der var et velkomment comeback til Jonas Henriksen, som fik en halvleg. Og selvom der manglede lidt luft hos Jonas, var det dejligt at se ham på holdet igen.

Målet for foråret er at spille for oprykning så længe muligheden findes, og i det hele taget nå en så god placering som muligt.

Netop Silkeborg har vi jo haft det godt mod denne sæson, og vi tager derfor til Silkeborg med ambitionen om 3 point. Foråret skulle også gerne byde på gevinster mod de hold, vi hidtil kun har tabt til; Viborg, Esbjerg og HB Køge.

Med en stor del af truppen spilleklar, kan vi formegentlig forvente at se nogenlunde samme startopstilling og trup som i forårets 6 første kampe.

Cementen siger!

Top-6 er hjemme – det er en sindssyg flot præstation i sig selv.

Vi har et hold af teknisk dygtige fodboldspillere, der også fysisk har udviklet sig over sæsonen til at kæmpe med de største og bedste i rækken.

Nu skal det næste skridt tages, og vi skal vise at vi kan slå alle i rækken – også Silkeborg på udebane!

Cementen kan desværre ikke dække kampen. Silkeborg har en tolkning af corona restriktioner, der gør at de ikke giver adgang til fanmedier til kampene. Så i denne omgang må I undvære både Facebook Live optakten, liveopdatering af kampen samt billeder og kampreferat – men vi håber, at vi kan få adgang til at dække andre af vores udekampe.

Kampen kan følges på Viaplay.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke