Skovshoved IF starter forberedelser op inden sæsonåbneren mod FC Helsingør

Foto: Skovshoved IF

Af Dennis Hynnecke

Der er i dag tre uger til sæsonen i den kommende 2. Division bliver skudt igang og FC Helsingørs første modstander, Skovshoved IF, begynder så småt deres forberedelser med træningsstart på mandag, og så venter der tre træningskampe mod hhv. B93, AB og Hillerød.

B93 og Hillerød er som bekendt kommende ligamodstandere, mens FC Helsingør møder AB i Pokalen 6. august hjemme i Helsingør.

De tre kampe vil altså give en nogenlunde indikation på, hvor FC Helsingørs første modstander står inden opgøret i Skovshoved Idrætspark lørdag d.3. august.

Skovshoved IF rykkede op i 2. Division fra Danmarksserien for to år siden efter 18 års fravær fra divisionerne og går altså ind i deres tredje sæson i 2. Division.

Den første sæson sikrede de sig en plads i Oprykningsspillet, mens de kun var et sølle point fra nedrykning, da de spillede 1-1 i sidste runde ude mod Hillerød for tre uger siden.

Faktisk måtte hele holdet stå og afvente resultater fra de andre kampe efter slutfløjt før de fik vished om overlevelsen var i hus.

Foto: Skovshoved IF – Skovshoved IF i aktion hjemme mod Frem i deres comebacksæson 2017/18.

 

[box type=”info”] Vidste du at Skovshoved IF havde sin gyldne periode i 50´erne?

Skovserne rykkede op i 1. Division, dengang landets bedste række, i 1951 og de følgende 10 år var de en del af toppen af dansk fodbold. Det var sammen med klubber som bl.a. KB, AB, B93, B1903 og Frem, der alle havde hjemmebane i Idrætsparken med en kamp om lørdagen og to om søndagen spillede de typisk for 10-15.000 tilskuere.

Ved en enkelt lejlighed var der over 24.000 til Skovshoved IF mod AB til en 1. Divisionskamp.

I 1961 rykkede Skovshoved IF ud af landets bedste række og har ikke været der siden.

Klubben opnåede at hente en sølvmedalje i i deres anden sæson 1952/53 og forstrede ni landsholdsspillere i perioden, herunder Kurt `Nikkelaj´Nielsen, der senere blev landstræner.[/box]

 

Topscorer Simon Bræmer har takket af og indgår i nyt træmerteam med cheftræner Claus Larsen

Det var Simon Bræmer, der med sit mål i Hillerød var med til at klare frisag for Skovserne. Den 35-årige angriber og holdets topscorer gennem de to seneste sæsoner i 2. Division har indstillet sin aktive karriere og indgår nu i det nye trænerteam som assisterende træner sammen med Claus Larsen, der netop har overtaget cheftrænerposten I skovshoved IF.

Claus Larsen, der gennem mange år, selv var aktiv i Boldklubben Søllerød-Vedbæk har gennem de seneste år været træner i bl.a. Greve, Fredensborg og Karlslunde, hvor han såmænd afløste FC Helsingørs nye cheftræner Morten Eskesen for et par år siden.

Skovshoved IF´s nye cheftræner har iøvrigt bedyret at træningsmængden nu bliver øget og at man går fra to til tre ugentlige træningspas i den kommende sæson, fortalte han til bold.dk ved sin tiltrædelse for for uger siden og det bliver samtidig en mere eller mindre intakt trup uden de store udskiftninger melder klubben på sin facebookside.

Skovshoved IF spiller følgende træningskampe som optakt til den kommende sæson: 20/7 klokken 11.30 ude mod B93, 23/7 klokken 18.30 ude mod AB og 27/7 klokken 11.30 hjemme mod Hillerød.

FC Helsingør gæster Skovshoved IF lørdag d.3. august med kampstart kl.15.00.

Husk fanklubben arrangere bustur til kampen. Det kan du læse mere om på FC Helsingør Fodboldfans facebookside.

 

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke