Søger du en god stilling? – Led ikke længere men læs med her!

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Morten Højer Mathiesen

 

Der findes mange gode stillinger, og en af de aktuelt bedste er stillingen i 2. division ved vinterpausen.

Som FCH-fan er det jo svært at bevare pessimismen, men lad os kigge lidt på den aktuelle stilling, og så sammenligne med sidste sæson. Og selvfølgelig se, hvad der var af udvikling sidste sæson efter pausen.

Skal vi være jubel optimister, eller er der statistisk grund til bekymring?

Først stillingen som den ser ud nu, hvis vi slår de 2 puljer sammen:

6 point forspring til Aarhus Fremad

Et varmende 6 point forspring til Århus Fremad, som også har haft et forrygende efterår, og dernæst 10 point eller mere til de øvrige forfølgere.

Der resterer 17 kampe; 6 i det nuværende puljespil og 11 i oprykningsspillet, som vi allerede er matematisk kvalificeret til! Så der er masser af kampe til at få ændret stillingen.

2. Division sidste sæson

Sidste sæson var den første i 2. division med den nuværende struktur, så lad os se på; dels stillingen på samme tidspunkt ved vinterpausen (også samme antal kampe) og tilmed på slutstillingen, og dermed de ændringer der var.

Bemærk på pointtal på slutstilling, at her er opryknings- og kvalifikationsspil blandet sammen. Placeringer 1-12 er oprykningsspil og 13-24 kvalifikationsspil. Og der skete faktisk en del i 2. halvdel af sæsonen:

Kolding og Skive toppede 2. Divission ved vinterpausen 

I toppen rykkede de to hold op, der også lå 1-2 ved vinterpausen. Dog er det værd at bemærke, at de byttede plads, og at Skive tog 7 point på Kolding i 2. halvdel. Det er præcis det, vi skal undgå i forhold til Århus Fremad, hvis vi skal holde fast i den ene oprykningsplads, der er i denne sæson.

Men som det ses her, kan det sagtens lade sig gøre at få den type udsving. At jeg så tror, at vores generelle kvalitet er for høj til det, må vi håbe bliver bevist på banen. Men statistisk set er det absolut en risiko/mulighed.

I bunden rykkede 3 af de 4 nederste hold ved pausen ud. Kun Sydvest 05 reddede sig på bekostning af Tarup/Paarup. Højdespringeren i rækken var reelt HIK der gik fra 14 til 8. Brabrand gik fra 5 til 3 og AB fra 8 til 5.

De 6 vesthold der var kvalificerede til oprykningsspillet ved vinterpausen endte også med at komme med, mens Slagelse og FREM i øst blev overhalet af B93 og HIK.

Vinterpausestillingen i år udmærker sig ved at de to tophold har lidt flere point end sidste år – faktisk er Århus Fremad’s 35 det samme som Kolding førte på. Også i bunden er der lidt flere point i år, så generelt ligger mange af dem imellem top og bund lidt tættere, og med lidt færre point.

Ingen kan jo tage hverken de mange sejre, mål eller point fra os, så selvom de statiske muligheder åbner op for mange scenarier, så lad os gå glade og forventningsfulde ind til en fortjent vinterpause, og bare se frem til et forrygende og spændende forår – forhåbentlig med samme tophold som i stillingen øverst.

 

FORZA FCH!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke