Vendsyssel FF – En lille matchbold

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Nord Energi Arena i Hjørring danner søndag eftermiddag rammen om FC Helsingørs næste skridt mod oprykningsspillet.

Der fløjtes op kl. 15.00 – læs meget mere om holdene, stillingen, runden og mulighederne her.

Gå heller ikke glip af Morten Eskesens guldkorn!

5/3 kl. 19.00 FC Fredericia – Hobro IK

  • Sidste teoretiske udkald for Hobro, men nok endnu mere vigtig for Fredericia, der desperat har behov for en sejr.

5/3 kl. 19.00 Skive IK – Viborg FF

  • Kan Skive følge op på sejren i Kolding, eller er det blot endnu en walkover for Viborg i toppen?

6/3 kl. 14.00 Esbjerg fB – Fremad Amager

  • Esbjerg skal tilbage på sporet efter nederlag til Silkeborg, og Fremad har brug for point i et svært slutprogram

6/3 kl. 15.00 Hvidovre IF – Kolding IF

  • Bundgyser. Begge hold taber det hele i foråret, og hjemmeholdet skal helst lægge lidt afstand til bunden her.

7/3 kl. 15.00 Silkeborg IF – HB Køge

  • Silkeborg skal fortsætte stimen i foråret, men det skal HB Køge også. Kan blive et brag af en kamp.

7/3 kl. 15.00 Vendsyssel FF – FC Helsingør

  • Læs meget mere herunder!

Søndag d. 7/3 kl. 15.00 – Nord Energi Arena, Hjørring, Vendsyssel FF – FC Helsingør

FCH kommer med masser af selvtillid efter 9 point og 3 clean sheets i forårets 3 første kampe. Vendsyssel kommer med 1 point (0-0 i Esbjerg) samt to nederlag til Viborg og Køge. Vendsyssels eneste mål med foråret er at undgå en katastrofal nedrykning – Vi har sat næsen op efter en plads i det gode selskab i oprykningsspillet. På papiret en kamp, hvor FCH må påtage sig favoritværdigheden, men på en rigtig vinter/forårs græsbane i den modsatte ende af landet er intet givet på forhånd.

Head-to-Head

Seneste kamp var på hjemmebane 18/9 hvor FCH vandt 3-0. Seneste udekamp var i foråret 17, hvor det blev til en 1-2 sejr.

Den estiske midtbanespiller Mihkel Ainsalu ( i midten) er klar og kan få sin debut på søndag i Hjørring (Foto: Dennis Hynnecke/Cementen)

Hvad siger Morten Eskesen?

Cheftræneren er fortsat tilfreds.

Mod Fredericia mødte vi et hold, der udfordrede os mere. ”Vi var ikke så meget på bolden, som vi gerne ville være, men vi løste det og vandt alligevel”. ”Men det var et rigtig godt hold, det bedste vi har mødt i foråret”.

Morten hæfter sig også ved, at vi trods alt havde de største chancer og farligste afslutninger, og at defensiven igen formåede at afvise alt. ”Den blev fightet hjem, men det er også kvalitet”.

Vendsyssel bliver noget andet.

Cheftræneren påpeger at Michael Schjønberg er en træner, der er garanti for at alle kæmper til det sidste, og holdet har slidt med at finde idealopstillingen og det effektive spil. ”De har ikke scoret i foråret endnu, men vil være desperate for at få point på tavlen”. ”Så jeg forventer at de kommer med stenhårdt arbejde og stor vilje til at vinde”.

Eskesen understreger, at vi kommer for at spille vores spil, og at stemningen og selvtilliden helt naturligt er i top – og han ved godt at en sejr er ”en lille matchbold” i forhold til målet om Top-6.

Morten regner med at komme til Hjørring med en stærk og topmotiveret trup, og vil som udgangspunkt igen gå efter 3 point.

Vendsyssel FF – Status

Michael Schjønberg har overtaget trænerroret og holdet startede foråret med et glimrende 0-0 resultat i Esbjerg. Første hjemmekamp blev tabt knebent 0-1 til Viborg (men det tæller jo næsten ikke i denne sæson). Så før sidste weekends kamp i Køge så det ud til at defensiven var stabiliseret under den nye træner. HB Køge udstillede visse mangler og vandt 3-0. Så 1 point og 0 mål er altså kolde fakta for nordjyderne.

Tilgange: Fabian Ehmann, målmand fra Aris Saloniki; Thomas Christensen, forsvarer fra Aab (27 u-landskampe); Virgiliu Postolachi, angriber på leje fra Royal Mouscron.

Afgange: Mads Sylvan Jensen, keeper til Holstebro; Kevin Mendoza, keeper til Malaysia; Tobias Christensen, leje til B36 Thorshavn; Ali Messaoud, Roda/Holland.

I Køge tilspillede Vendsyssel sig et par 100% chancer som dog blev brændt på det skammeligste, og bagude så det mindre godt ud. På trods af 3 indkasserede mål var den nye østrigske U21 landsholdsmålmand Fabian Ehmann en absolut profil.

Udover Ehamnn i målet skal vi holde øje med topscorer Mikkel Agger (6 mål) og den nye angriber Virgiliu Postolachi. Den sidste er lejet i belgiske Royal Mouscron og har fået sin fodboldopdragelse hos Paris St. Germain. På papiret er det et ret homogent hold med god kvalitet, men på banen har det ikke rigtig kunnet ses i resultaterne.

Optakten til sæsonen blev tung, da Søren Henriksen kom hjem fra en tur til Dubai med Corona i tasken, og pludselig var 9 mand i trup og stab smittet.

Ahmet Schaefer fra klubbens schweiziske ejere har før forårssæsonen ”truet” med at trække stikket, hvis det ender med nedrykning. Om det i truppen ses som en motivation eller en trussel er nok lidt tidligt at sige. Det har helt sikkert ikke gavnet forholdet til klubbens fans, der i forvejen er noget utilfredse med de mange korttids- og lejekontrakter der indgås.

Men lige nu og her er alle nok enige; det handler om overlevelse i 1. division.

Til kampen søndag er Andreas Kaltoft i karantæne efter en advarsel i HB Køge kampen.

FC Helsingør – Status

Vi står et fantastisk sted efter forårets 3 første runder, og en sejr i Vendsyssel åbner for alvor op for oprykningsspillet. Vinder vi i Vendsyssel; så vil et Fremad nederlag i Esbjerg, eller et Køge nederlag i Silkeborg, eller alt andet end en Fredericia sejr hjemme mod Hobro betyde, at vi med en sejr næste fredag hjemme mod Hvidovre er sikret en plads. Det er sjovt at ligge nr. 4.

Der er mange andre mulige veje, men det ville da være fantastisk at gøre arbejdet færdigt på hjemmebane!

Og det er bestemt en mulighed. Historisk gør vi det fint i Hjørring, og når vi også vinder kampe som sidst hjemme mod Fredericia, så kan vi godt skrue forventningerne lidt op.

Omvendt; et nederlag kan teoretisk sende os helt ned på 7. pladsen – det vil dog kræve flere mindre sandsynlige resultater.

Mod Fredericia var defensiven mere presset end i sæsonens første 2 kampe. I den sidste ende fik forsvar, Kevin og stolpen dog holdt nullet. Fremme kom vi også til lidt færre muligheder end normalt. Højdepunktet var ubetinget Kjærgaards fabelagtige scoring på Holsts vip-ala-Laudrup. Den lunede! Holst fik også en mulighed fri med keeperen, ligesom både Norouzi og Haren havde kvalificerede afslutninger udefra. I den sidste ende var det hele nok til en rigtig god sejr mod en rigtig god modstander. Og sikken da en fight spillerne leverede.

Det skal der bygges videre på i Hjørring.

Til kampen er vores nye estiske midtbanemand Mihkel Ainsalu spilleberettiget.

Med hensyn til skadessituationen, så går det fremad. Jonas Henriksen træner en del med og kan være klar i løbet af få uger. Kjær og Dalton Wilkins har længere udsigter. Eli Just, Tonni Adamsen, Sebastian Czajkowski og Carl Lange bliver testet i dagene op til kampen.

Cementen siger!

Hvor er det sjovt at være FC Helsingør fan lige nu – masser af point og ingen mål i mod.

Kursen er sat mod Top-6.

Svær kamp på søndag, men én af dem vi kan og vil vinde – så det gør vi.

Cementen er med i Hjørring. Facebook Live optakt kl. 14.15 og efterfølgende live opdatering fra kampen ligeledes på Facebook. Masser af billeder og kampkommentarer efterfølgende.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke