Viborg FF – Det Store Juleønske!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Fredag aften rundes efterårssæsonen af på fortet med en hjemmekamp mod 1. divisions tophold Viborg FF.

Og et fromt, men stort, juleønske er en sejr til FC Helsingør, som er blevet snydt for point i de sidste to kampe – trods godt spil og overvægt i målchancer.

Er det realistisk? Kan vi stille hold? Hvad siger Morten Eskesen? – læs Cementens sidste optakt i 2020 lige her!

Ja, jeg ved det godt. Viborg FF er ubesejrede i denne sæson. 10 sejre og 5 uafgjorte. Men på udebane er det med knap så mange sejre.

FC Helsingør har omvendt gjort det glimrende på hjemmebane, i hvert fald fredag aften, hvor de 3 hidtidige fredagskampe alle har givet 3 point. 4-2 over Silkeborg, 3-0 over Vendsyssel og 2-1 over Fremad Amager. En vinderstatistik der skal forlænges til efter vinterpausen.

Og der er masser på spil. FCH har ikke på noget tidspunkt været ude af top 6 i efteråret, men afhængig af resultaterne i 16. spillerunde kan vi overvintre på alt mellem 5. og 9. pladsen. Og selvom der stadig vil være solid afstand til nedrykningsområdet, så vil det være en psykisk fordel at kunne starte op efter pausen i bedste halvdel.

5 hold dækker midterfeltet, hvor kun 2 point skiller dem. Fremad A. 21, FCH 20, Hobro 20, HB Køge 20 og Hvidovre 19.

Ingen af holdene møder hinanden i denne runde, så med en sejr sikrer vi top 6, og kan rykke på 5. pladsen med pointtab til Fremad A. Omvendt kan bare et uafgjort resultat sende os helt ned på 9. pladsen, hvis alle 3 hold bag os vinder.

Viborg FF – Formen

Viborg fører rækken på bedre målscore end Esbjerg. De er ubesejrede i 15 kampe, har scoret næstflest mål og indkasseret færrest i rækken. I den omvendte kamp slog de os 3-0, og fik os til at se overmatchede ud på dagen.

Men på udebane er det ”kun” blevet til 3 sejre og 4 uafgjorte, og i seneste kamp kom første pointtab i sæsonen på hjemmebane mod HB Køge. 1-1 blev det efter en sen udligning af hjemmeholdet.

Efter 3-0 sejren hjemme mod FCH er det blevet til 2 sejre og 3 uafgjorte, heraf 1-1 i begge udekampene. Og hvor holdet scorede 26 mål i de første 10 kampe, så er det blevet til bare 6 i de sidste 5. Til gengæld er der kun lukket 4 mål ind i de samme 5 kampe.

Profilerne er stadig i det offensive; topscorer Sebastian Grønning med 10 mål, stærkt forfulgt af anfører Jakob Bonde Nielsen med 9 kasser fra midtbanen. Også den bare 18-årige Tobias Beck Kristensen gør et godt indtryk. Mads Aaquist kender vi jo fra FCH, og defensivt er holdet bare stærkt. Den islandske U21 keeper Patrick Gunnarsson er en solid sidste skanse. Lejeaftalen med Brentford udløber til Nytår, og det bliver spændende at se, om Viborg kan holde fast i ham.

FC Helsingør – Formen

Trods nederlag i Køge og hjemme mod Esbjerg fremstår holdet stadig positivt, og genererer en hel del store målchancer. Lige i øjeblikket scorer vi bare ikke på så mange af dem. Og trods gode defensive indsatser, så sniger der sig nogle af de fejl ind, som dygtige modstandere straffer. Og derfor 0 point i 2 kampe.

Imidlertid holder vi fast i 6. pladsen, og det er også målet efter fredag.

Jeppe Kjær, Jonas Henriksen og Dalton Wilkins er ude med skader. Frederik Juul Christensen er ude med Corona. Til gengæld er Carl Lange tilbage efter sygdom sidst. Philip Rejnhold skulle også være klar og måske er Sebastian Czajkowski endda i spil til kampen. Det vides ikke om Kevin Stuhr Ellegaard når at blive klar.

Sidst så vi Callum McCowatt spille en flot kamp, så nu skal det parres med mål og/eller assists. Der var nogle defensive Esbjerg folk, der var helt rundtossede bagefter. Med Frederik corona ramt kan det være en mulighed, at vi får Casper Sloth at se fra start. Christoffer Petersen i målet fik vist, at selvom man ikke har spillet ligakamp i mere end et år, så fornægter talentet sig ikke, så jeg er sikker på, at han er helt klar igen, hvis Kevin ikke bliver coronafri.

Andreas Smed, Kritte og Nikolaj Hansen er klar til Viborgkampen. Det er Frederik Juul desværre ikke (Foto: Cementen).

Hvad siger Morten Eskesen?

”Viborg er det eneste hold, der har overmatchet os i sæsonen, så det skal vi tackle anderledes denne gang”. ”Jeg tror dog også, at vi er blevet dygtigere og har lært siden sidst”.

Cheftræneren understreger at det stadig er et ekstremt godt 1. divisionshold, vi skal op mod – det bedste i rækken set over alle kampe.

Morten konstaterer at vi mod Esbjerg blev straffet for et par store defensive fejl, og samtidig ikke kunne kapitalisere på det gode spil og de store chancer vi skabte. Samtidig understreger han dog, at det overordnede indtryk er positivt. Der er god stemning på holdet, og flere spillere fik vist sig flot frem sidst, hvilket er vigtigt da vi er ramt af skader og sygdom.

Alt i alt mener Eskesen ikke at vi burde stå med 0 point for de 2 sidste kampe, og tror på at det store potentiale kan udløses fredag.

”Vi er jo ret gode på hjemmebane, fredag aften kl. 19!”, som han siger.

Og cheftræneren brænder efter at overvintre på en plads, der kvalificerer os til oprykningsslutspillet.

Cementen siger!

Svær kamp – igen.

Med den skades- og sygdomsliste vi har nu, kunne man godt frygte den lidt. Men hjemmekampen mod Esbjerg beviste, at vi har kvalitet i bredden – også til at spille med mod de største hold i rækken.

En forudsætning for en sejr fredag er, at vi får luget ud i fejlene defensivt – og at vi konverterer flere chancer til mål.

Og hvorfor ikke; vi går jo på juleferie – på hjemmebane – fredag kl. 19.00. Og der vinder vi jo vores kampe!

Alle mand på og udenfor stadion (med behørig corona afstand!). Cementen er igen på plads med Facebook Live optakt.

Forza FC Helsingør

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke