Alexander Bouaziz: Det er et stort step at spille på landsholdet – En stor drøm

Foto: Les Talents Tunisiens

Af Dennis Hynnecke

En 21 dage lang landsholdssamling med Tunesien U20 går på hæld for FCH U19´s Alexander Bouaziz. De tre uger har budt på fire testlandskampe og daglige træningssamlinger for den 18-årige midstopper.

 

Det er en ganske glad og tilfreds Alexander Bouaziz Cementen får i røret mandag formiddag. Han og resten af U20-landsholdstruppen er netop returneret til Tunis – hovedstaden i Tunesien – fra den vestafrikanske stat Mauritanien, hvor man i løbet af den seneste uge har spillet to testlandskampe.

FCH U19´s Alexander Bouaziz udtaget til Tunesiens U20-landshold

Først opnåede han at blive udtaget til det tunesiske U20-landshold, dernæst fik han landsholdsdebut mod Japan U20. Efter de to testlandskampe mod Japan U20 i Tunesien klarede han også cuttet, for seks mand skulle sies fra inden turen gik til Mauritanien, hvor to testlandskampe mod Mauritanien U20 ventede.

– Jeg havde fået en bunke selvtillid efter Japan-kampen, så det var rigtig stort at starte inde mod Mauritanien i den første kamp, fortæller Alexander Bouaziz til Cementen.

– Det var ret tydeligt at de gik efter at de bedste fik spilletid i de to kampe, så der var spillere, der slet ikke fik spilletid i de to kampe.

Måtte udgå efter sammenstød

– Jeg spillede rigtig godt, men allerede efter 20 minutter kom jeg til skade i et sammenstød med to modspillere og fik et hårdt stød på næsen. Det blev så til en tur på hospitalet, hvor jeg fik konstateret en lille hjernerystelse. Derfor var jeg også på bænken i den anden kamp, fortæller Bouaziz, der også noterede sig at det var en meget anderledes og ny oplevelse at spille i Mauritanien med flere hundrede på stadion, der skabte stemning på afrikansk vis.

 

Alexander Bouaziz måtte udgå efter 20 minutter efter et sammenstød med to modspillere Foto: Les Talents Tunisiens

 

Hvad er så din samlede oplevelse af de 21 dage med det tunesiske U20-landshold?

– Jeg har haft små delmål. Først landsholdsdebut og så herefter udtagelse til de to landskampe mod Mauritanien, hvor jeg gerne ville starte inde. Det opnåede jeg altsammen, selvom jeg gerne ville have gjort mere, men så kom sammenstødet.

FCH U19´s Alexander Bouaziz om U20-debut: Virkelig fed følelse

Skal hjem og reflektere over den 21 dage lange oplevelse

– Nu skal jeg hjem og tænke over min oplevelse. Jeg tager kun positive ting med herfra. Det er et stort step at spille på landsholdet. En stor drøm. Mange af mine venner har fulgt mig og sagt, jeg skal tage det som en oplevelse. Det har jeg også, men det er samtidig også et skridt på vejen.

Fremtiden

– Det har været en god oplevelse og der har været god stemning i truppen. Man har dog også brug for at være lidt sig selv nogen gange, når man er afsted i 21 dage med så mange mennesker.

– Jeg har fået lidt ros af landstræneren og staben.

Den næste samling er til april i Sydafrika, hvor Tunesien U20 skal spille kvalifikation til Africa U-20 Cup of Nations, hvor Senegal skal være vært i februar 2021.

Alexander Bouaziz har en god fornemmelse med den kommende udtagelse efter hans indsats for Tunesien U20, der er blevet fulgt med stor interesse af de tunesiske sportsmedier og ikke mindst klubber fra både Tunesien og Europa. Den 18-årige midstopper blev student i sommer fra Hillerød Handelsskole og holder sabbat år, så der er god tid til fodbolden.

– Nu skal jeg bare hjem til Danmark og slappe af, holde Nytår og så er der ellers opstart med FCH U19 mandag d. 6. januar. Jeg glæder mig til at se drengene igen og vise dem, hvordan man gør, slutter Alexander Bouaziz smågrinende til Cementen over mobilen.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke