Cementen.dk

Bo Bay Hougaard ny ejer af FC Helsingør

Bo Bay Hougaard ny ejer af FC Helsingør

Bo Bay Hougaard, der tiltrådte som Direktør i FC Helsingør A/S den 1. januar 2023 overtager majoriteten af aktierne i FC Helsingør A/S. 

Lasse Lindblad giver hermed ved en 100 % overdragelse af kapitalen i Newco FC Helsingør ApS stafetten videre til Bo Bay Hougaard, som både bidrager med sin arbejdsindsats og en yderligere kontant investering i Klubben, oplyser FC Helsingør i en pressemeddelse.

Lasse har sammen med en række nye investorer sikret, at FC Helsingør er på rette vej og Bo’s overtagelse af aktiemajoriteten er næste naturlige skridt i planen om, at skabe en bredt funderet aktionærkreds med lokal forankring i Nordsjælland. Lasse vil gennem selskabet Finansmanagement ApS repræsentere ca. 15% af kapitalen i FC Helsingør A/S.

 - Jeg har det bedst når jeg har hånden på kogepladen, og jeg har fået gode tilbagemeldinger fra forskellige interessenter i forbindelse med min tiltræden i FC Helsingør.

 – Jeg er glad for, at jeg har kunne bidrage til klubbens overlevelse siden erhvervelsen tilbage i august 2022 ved tilførsel af kapital og betydelige personlige ressourcer, udtaler Lasse Lindblad.

 – Lasses engagement udgør en markant forskel for FC Helsingør, og vi er rigtig glade for, at Lasse fortsat både vil være bestyrelsesmedlem og sponsor i klubben samtidig med at investorkredsen vil være både langsigtede og loyale, udtaler bestyrelsesformand Finn Moseholm.

Klubejer Bo Bay Hougaard (Foto: Andreas Birkebæk)

 – Jeg har det bedst når jeg har hånden på kogepladen, og jeg har fået gode tilbagemeldinger fra forskellige interessenter i forbindelse med min tiltræden i FC Helsingør; Jeg er derfor meget positiv omkring etableringen af en bred investorkreds. Vi skal skabe en klub med en bred investorkreds, en økonomi i balance, et stærkt akademi og høje sportslige ambitioner siger Bo Bay Hougaard.

 – Der er flere eksempler på klubber i Danmark og i udlandet som både har formået at skabe overskud på driften og skabe gode sportslige resultater. Dem skal vi tage ved lære af, og skabe vores egen bæredygtige model. Med det nye set up er vi godt på vej, udtaler bestyrelsesformand Finn Moseholm.

På generalforsamlingen i oktober 2022 fik alle aktier lige stemmerettigheder, ensbetydende med at de minoritetsaktionærer som tidligere har tegnet aktier kan stemme på lige fod med øvrige aktionærer.

 – Den kommende udvidelse af aktionærkredsen vil ske ved tegning af aktier til kurs 100, og dette vil sammen med eksekvering af den nye strategi sikre at værdien af de ”gamle aktier” ikke er tabt. Dog vil den procentuelle ejerandel blive mindre, hvis man som nuværende aktionær vælger ikke at deltage i den kommende udvidelse af aktiekapitalen. Vi vil indkalde alle nuværende aktionærer til informationsmøde, således alle kan få et indblik i strategien og aktietegningen, lover Bo Bay Hougaard.

 – FC Helsingør vil etablere en selskabsstruktur som sikrer, at nuværende og kommende aktionærer kan investere med frie midler, selskabsmidler, pensionsmidler og midler som er beskattet efter reglerne i virksomhedsskatteordningen. Dette giver størst mulig fleksibilitet for aktionærerne, udtaler direktøren.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke